Ranheim – Ham-Kam 2-0

Et mål tidlig i hver omgang var nok til å gi Ranheim en velfortjent seier. En lysende Gjermund Åsen tok på seg servitør-rollen for et Ranheim-lag, som doblet målkontoen for sesongen.

Frisk åpning

Ranheim åpnet friskt og kunne tatt ledelsen etter 120 sekunder.  Etter fint kombinasjonsspill mellom Gjermund Åsen og Eirik Malmo på venstresiden, fant sistnevnte Asgeir Snekviks fryktede høyrefot. Men hemnværingen kom traff nærmere hjørneflagget enn Ham-Kam målet fra tolv meter.

Men Ranheim skulle ta ledelsen rett etterpå. Nok engang var Gjermund Åsen arkitekten bak angrepet, som oppstod etter Ranheim sto høyt etter dødball. Åsen dro seg fri på høyrekanten og la inn til midtstopper Are Tronseth, som knuste Ham-Kams Håkon Aalmen i luften. Keeper Lars Øvernes kunne bare høre suset av kula, som kom rett over hodet på ham.

Åsen kunne notert seg for sin andre assist for dagen etter 13 minutter, men Jo Sondre Aas’ avslutning fra skrått hold, forsvant kun noen centimetere utenfor den lengste krysset. Dermed var det ingen tvil om at Ranheim ledet fortjent etter kvarteret spilt.

Kjemperedning hindret 2-0

Etter Ranheims stormløp fikk Ham-Kam ha større ballinnehav, mot et hjemmelag som lå lavt og kompakt. Likevel var det Ranheim som fortsatte å skape alt som var av farligheter foran målene. Nærmest var Mads Reginiussen, som måtte se et langskudd i retning krysset, bli reddet av fingertuppene til Lars Øvernes.

Dermed sto ebbet det ut med en fortjent 1-0-ledelse til pause.

Åsen servitør - igjen

Som fort ble doblet like etter på. Nok en gang var en lysende Gjermund Åsen arkitekten da han kriget til seg en ball som så fortapt ut på høyresiden. Etter å ha tatt krigen så midtbanespilleren ut som en ballettdanser da han danset seg forbi Ham-Kam forsvaret inn i 16-meteren, før han tok på seg servitørrollen da han la 45 grader ut. Der kom Asgeir Snekvik, som fikk en relativ enkel jobb med å breiside ballen inn i korthjørnet til 2-0. Da var det spilt kun tre minutter av 2. omgang.

Bom på åpent mål

Resten av kampen ga ikke publikum like mye å juble for. Halvparten av de drøyt 500 tilskuerne dro hjem da det kom en timinuttersperiode med snøstorm på Ranheim Stadion. Men Ranheim hadde god kontroll på både de hvitkledde forholdene og de hvitkledde motstanderne og kontrollerte kampen.

Bendik Bye burde pyntet på resultatet på overtid, men fra to meter klarte han å treffe reklameskiltene fremfor det åpne målet. Dermed ble det 2-0 til Ranheim.

Dermed går Ranheim opp på fire poeng etter fem kamper. Ham-Kam blir stående med ett fattig poeng på like mange kamper.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00