Det har vært noen magre år for HamKam-spillerne, som ikke har hatt fullt av privilegier de siste sesongene, men det vil de gjøre noe med.

Spillerne har nå gått i bresjen for å legge ned et stort antall dugnadstimer for å finansiere en utenlandstur i varmere strøk.

– Vi synes det er veldig viktig. Det ene er at vi er veldig mange nye spillere i år. I forhold til å få til en sånn tur, så er det viktig at vi blir enda mer sammensveiset. Vi har en uke hvor vi kan reise bort og være sammen som lag, forklarer HamKam-spiller John Anders Rise til HA-sporten.

Bygger lagmoral

Foreløpig er ikke destinasjonen bestemt, men det blir enten Tyrkia eller Spania, hvor sistnevnte land er mest aktuelt.

Nå som kalenderen viser februar, er HamKam-stallen omtrent fullkommen, noe som er totalt forskjellig fra situasjonen for et år siden, hvor det omtrent ikke var spillere nok til trening.

Dermed mener Rise og lagkameratene at en slik treningsleir er optimal i forhold til å bygge lagmoral så tidlig som mulig, som vil gjøre dem bedre rustet til sesongens utfordringer.

– Hovedargumentet til at vi gjør det, er at vi er sammen den uka, og at vi gjennom de dugnadene her blir litt bedre kjent med hverandre. Vi ønsker i år å framstå enda mer som en enhet og et lag, forklarer Moelv-mannen.

Han er enig i at det var en større utfordring for spillerne å bygge god lagmoral sist sesong.

– Ja, ikke noe vondt om den gruppa vi hadde fjor. Vi hadde en fin gruppe da, også, men det er klart det er en fordel at vi er bortimot den stallen vi skal ha i år, allerede nå i februar. Vi har vel i hvert fall forutsetningene til å ha et annet utgangspunkt foran sesongen i år, og det er veldig bra, forteller Rise.

Dugnadsfinansiering

Enn så lenge har dugnadsjobbene gutta har tatt på seg dreid seg om fysisk arbeid, som kommer i tillegg til den oppsatte treningstiden. Det er nødvendig for å få nok timer til å finansiere turen, som vil ha en prislapp på rundt 100.000 kroner, ifølge HamKam-spilleren.

– Verken klubben eller vi føler vi kan legge så mye penger i en reise nå, og da kom det opp et forslag fra styret, i samarbeid med spillerne at vi kan samle inn de pengene på egen hånd, sier Rise.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00