Lagerblom lærte seg livet som proff etter mange år i Tyskland. Der har han tilegnet seg gode treningsvaner og sett viktigheten av å gjøre detaljene riktig.
Soneforsvaret som norsk fotball har sverget til i flere tiår, er derimot en krevende overgang for Pekka. Derfor må finnen bruke tida fram til seriestart godt.

Stor overgang

- I Tyskland er det markeringsorientert fotball som spilles, i tillegg til at jeg stort sett har spilt på midtbanen. Der hadde jeg alltid medspillere bak meg, sier finnen som elsker å være aggressiv i ryggen på motspillere.
Mot Vålerenga fikk Kamma iblant trøbbel defensivt når Pekka støtet hissig fram på feilvendte VIF-spillere.
- I dag skal Vegard Skogheim og jeg sette oss ned med bildene fra den kampen og analyserer stopperspillet mitt, forteller Lagerblom.
- Heldigvis har vi mange kamper igjen før serien starter, og jeg skal plukke opp råd og tips fra både trenere og medspillere, sier spilleren som kom til HamKam fra finske IFK Mariehamn foran denne sesongen.
- Det er en overgang for meg å spille midtstopper i norsk fotball, men den utfordringen tror jeg er bra for meg. Jeg har fortsatt lyst til å utvikle meg som spiller, sier finnen som før helga ble valgt til å være med i kapteinstrioen kommende sesong.

Sletter alle rekorder

Den meget veltrente finnen bruker godt med tid på å ta vare på kroppen sin. Ifølge flere medspillerne har Pekka slettet de fleste klubbrekordene i styrkerommet.
- Det vet jeg ikke, men jeg jobber i alle fall hardt, ler Pekka og avslutter treningen med en rekke styrke og stabiliseringsøvelser, mens lagkameratene for lengst har satt seg i bilene og forlatt treningsfeltet.
- HamKam betaler lønna mi, og da er det jobben min å sørge for at jeg er forberedt til en lang sesong, er finnens enkle forklaring.
- Jeg har det gøy på trening, og jeg liker at Vegard Skogheim sprer humør og oppfordrer spillerne til å våge mye med ballen, sier Lagerblom, som gleder seg til samme Skogheims midtstopperskole, og Pekka håper å være utlært allerede til seriestart.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.