Petter Vaagan Moen kom inn på HamKams A-lag i sin tid som venstre kantspiller, men allerede da så både Ståle Solbakken og Tom Jacobsen for seg stortalentet i en mer sentral rolle. Det fikk han også muligheten til i Brann etter hvert. Og i 2010-sesongen banket Petter inn hele 14 mål som hengende spiss.

Det fikk Queens Park Rangers til å bla opp en solid bunke pundsedler.

Da Vaagan Moen returnerte til Lillestrøm ett år seinere, fikk han på ny sjansen i den samme rollen. Og da fortsatte han å vise fram sin teft for mål, samtidig som han krydret det med målgivende pasninger.

Spilt med ulike spisser

– I Brann spilte jeg sammen med Eirik Bakke som var targetspiss og jeg gikk i bakrom. I Lillestrøm spilte jeg med Erling Knudtzon som var en litt annen type. Han var veldig rask, og da ble det mange målgivende, sier Vaagan Moen til HA-sporten.

Nå virker det som Kevin Knappen har veldig lyst til å få i gang 32-åringen i den samme rollen i HamKam. Det betyr i så fall at Ivar Sollie Rønning flyttes fram som spiss – det er jo han som har hatt den hengende spissrollen i HamKam denne sesongen, mens Saihou Jagne har vært frontspissen.

Vaagan Moen er i hvert fall klar på at han er aller best i akkurat den rollen.

– Jeg er flink til å lese spillet og til å finne rom. Med gode basisferdigheter får jeg ofte gjort noe med ballen når jeg får den i mellomrommet, forklarer han.

– En boksåpner

HamKam-trener Kevin Knappen jakter forsterkninger nå før jul. Han håper å sikre minst en ny spiller til før jul, og selv om det er lenge til seriestart er det klart han har tenkt litt på hvordan han vil utnytte Petter Vaagan Moens spisskompetanse best mulig.

– Petter kan gjøre nytte for seg i flere roller, men nå er han mest kjent med å ligge rett bak spissen.

– Han har hatt en fri rolle både i Lillestrøm og i Brann. Han har de egenskapene som gjør at han kan fylle den rollen i forhold til blikk for spillet, det å være en boksåpner og det komme etter og fylle på i boksen selv. Han er en veldig kreativ spiller som også kan brukes helt sentralt på banen, sier Knappen.

En eller to spisser?

Med Vaagan Moen i tierrollen, er spørsmålet hvordan Ivar Sollie Rønning skal brukes. Det er ingen tvil om at han også gjorde en kanonsesong i nettopp den rollen som Petter Vaagan Moen nå trolig får – selv om han utførte den på en litt annen måte med sin hodestyrke og gode fysikk.

– Spørsmålet er om vi bare skal skyve Ivar fram eller om vi skal spille med to spisser og ha en hengende bak. Det kan løses ved å spille med en diamant på midtbanen. Vi må se litt på materialet, men vi ønsker jo å gå etter en 4-2-3-1-formasjon eller 4-4-1-1-formasjon, men så må du ha andre strenger å spille på også, sier Knappen til HA-sporten.

Han er i hvert fall tydelig på hva han jakter av offensive spillere nå.

– Det vi søker nå er spillere med fart. Vi håper å få på plass en før jul, sier han.

I god form

Petter Vaagan Moen nærmer seg stadig en permanent flytting til Hamar. Den gjør han trolig unna rett over nyttår. Akkurat nå er han godt i gang med en solid treningsperiode.

– Det begynner å klø etter å spille fotball igjen og etter å komme i gang med laget. Kroppen min har likevel godt av god grunntrening nå med mye løping. I tillegg trener jeg mye basisstyrke på beina så jeg får power i kroppen. Jeg føler meg veldig bra, og det er deilig å kjenne at det ikke er noen skavanker som plager meg, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.