Styreleder Truls Nordby Johansen startet onsdagens pressekonferanse med å si at signeringen av Petter Vaagan Moen er et viktig og tydelig signal for HamKam og vegen videre.

Petter Vaagan Moen gleder seg til å starte på noe han selv kaller en ny utfordring.

- HamKam er klubben min, og det har føltes naturlig å avslutte her - hvis motivasjonen var der. Jeg har snakket med Ståle og Truls en stund. Det var litt overraskende at de tok kontakt. Jeg trodde jeg skulle spille lengre på toppnivå, men liten tillit har ikke gjort det optimalt. Jeg fikk ikke spille så mye som jeg ønsket denne sesongen. Derfor fant vi ut at dette var et fornuftig valg å ta. Jeg er veldig motivert for å gjøre en skikkelig jobb for HamKam nå. Jeg er også skadefri. Det har jeg vært lenge.

Kjempe om opprykk

Han gleder seg til nye utfordringer på Briskeby.

- Det blir en ny måte å tenke på. Jeg vil først og fremst bidra på banen, men det blir også spennende å kunne bidra med min erfaring inn i trenerteamet sammen med Kevin og Chris. Jeg har hatt ti trenere, og har erfart mye. Jeg vil gjerne bidra med mitt inn i prosjektet på Briskeby nå.

32-åringen er veldig opptatt av å bygge en prestasjonskultur på Briskeby.

- Vi må skape en god kultur, en vinnerkultur. Når det gjelder resultatmål er det mange klubber som satser hardt, og nivået er bedre nå etter omleggingen. Men HamKam skal være med å kjempe om opprykk.

Topp i Brann

- Hva er høydepunktene i karrieren?

- Gullet i Bergen står høyt. Det er ikke så mange som får oppleve slikt. Opprykket med HamKam til Tippeligaen var også moro, sammen med derbykampene mellom Lillestrøm og Vålerenga. Tida i England var en god erfaring, sier Petter Vaagan Moen, som mener en femårsavtale gir stabilitet både til ham og HamKam.

Bygge vinnerkultur

Trener Kevin Knappen er veldig godt fornøyd med å få Petter Vaagan Moens signatur.

- Vi har fått en kvalitetsspiller tilbake i HamKam. Petter har både de sportslige og de personlige kvalitetene vi har lett etter. Dette er strålende nyheter for HamKam. Petter har sjøl jobbet hardt for å komme dit han er. Han kan gå foran for de unge spillerne våre. Vi skal bygge treningskultur og vinnerkultur, og det skal vi forsterke med Petter, sier Kevin Knappen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00