I gårsdagens HA uttalte styreleder Morten Kristiansen at klubben stod overfor to valg etter halvspilt serie: bruke penger på å styrke stallen for å berge plassen i 1. divisjon, eller spare mesteparten av pengene om det ikke er realistisk å ta nok poeng til å overleve.

- Spillergruppen og jeg jobber hardt for å bli bedre på kort sikt. I tillegg har jeg kontakt med en del spillere som kan fortsterke oss når overgangsvinduet åpner midt i juli, forteller en offensiv Peter Sørensen til HA-sporten.

Skal fullføre jobben

HamKam-treneren ønsker ikke å kommentere styreleder Kristiansen sine uttalelser, men velger heller å understreke at han er svært innstilt på å fullføre den jobben han ble forespeilet da han overtok Hamar-klubben.

- Det er ingen grunn til å lyve. Klubben er i krise og vi står overfor en formidabel oppgave. Likevel mener jeg det er mulig å berge plassen. Så langt har vi ikke møtt noen lag som har vært klart bedre enn oss, sier Sørensen, som har tatt tre fattige poeng på seks kamper etter han overtok jobben som trener.

Terper på trening

Denne uka har endelig gitt Sørensen mulighet til å trene og drille sitt eget lag på trening.

- Torsdag hadde vi vår første skikkelige økt sammen etter jeg kom til klubben. Et svært tett kampprogram i mai førte til at vi knapt fikk trent, forteller Sørensen som hadde 13 HamKam-spillere på gårsdagens trening.

Defensivt organisering, innlegg og avslutninger offensivt stod naturligvis på Sørensen-programmet, siden HamKam har vært svakest av alle der fotballkampene blir avgjort: foran begge målene.

Nye skader

Både Heidar Geir Juliusson (lyske) og Ike Fofanah (tå) er begge uaktuelle til søndagens kamp mot FFK på nye Fredrikstad stadion.

- Vi må hente opp junioren Aleksander Woo Enger for å ha tre utespillere på benken, kommenterer assistenttrener Svein Inge Haagenrud.

HA-sporten tror HamKam kommer til å stille slik mot Fredrikstad (4-4-2):

Lars Øvernes-Håkon Aalmen, Christophe Psyché, Aziz Idris, John Anders Rise-Henrik Lehne Olsen, Viktor Adebahr, Pekka Lagerblom, Magnus Sylling Olsen-Daniel Bekkevold, Tore Andreas Gundersen.

I forrige runde tapte FFK borte mot Bærum, som er det eneste laget Kamma har slått så langt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.