• SEIER: Peter Sørensen jubler for seier og tre kjærkomne poeng.

    FOTO: FREDRIK HUBRED HAGEN

Endelig kunne de grønne og hvite strekke hendene i været og juble for tre poeng. 

Andreas Aalbu var uheldig og sendte ballen i eget nett etter 32 minutter. Så satt Aziz Idris spikeren i kista til 2-0 i det 87. spilleminutt før Magnus Sylling Olsen fikk gleden av å sette "prikken over i-en" med Kammas tredje scoring og 3-0. 

Har hatt trua

Den nye Kamma-treneren Peter Sørensen var glad da kampen var over og seieren sikret. 

- Det har sittet langt inne denne sesongen. Jeg har ikke sett alle kampene, men resultatet har ofte gått veldig i mot oss selv om vi har spilt bra. Vi har ofte også hatt flere sjanser enn motstanderne. Som for eksempel mot Hønefoss og Mjøndalen var vi også best, men i dag fikk vi endelig uttelling. Det var ren glede, sier Peter Sørensen. 

Han skryter av spillerne sine som han mener viste god moral mot Bærum, som før kampen var for et topplag å regne i 1. divisjon. 

- Spillerne viste veldig god moral og flott innstilling ved å aldri gi opp. Vi har alltid bevart trua på oss selv, sier Sørensen, tross den vanskelige perioden med kun ett poeng på ni kamper. 

Nå er ikke HamKam lenger på sisteplass, og har fire poeng på ti kamper. I tillegg scoret HamKam like mange mål i dag som i de ni foregående seriekampene til sammen. 

Ydmyke

Så er spørsmålet hvordan HamKam skal holde trykket oppe og fortsette på vinnersporet. Det er ikke noe "hokus pokus", forteller Kamma-treneren. 

- Vi skal være ydmyke inn mot hver eneste kamp. Nå har vi i hvert fall fått oss en god opplevelse å bygge videre på, sier han. 

Dobbelt lykke var det også for Sørensen. I dag hadde han nemlig ett års bryllupsdag, som han feiret med tre poeng og kona på tribuna på Briskeby.

- Det blir vel muligens en flaske med noe godt i kveld, gliser dansken etter kampen. 

- Glede

Aziz Idris hadde gleden av å sette spikeren i kista med sin 2-0-scoring etter 87 minutter. Da løp han rett bort til sin nye trener og ga han en kjempeklem. 

- Peter har gitt oss selvtillit og fått oss til å tro på oss selv. Da jeg scoret det andre målet var det en enorm glede, sier Aziz Idris. 

Han har rukket å bli glad i sin nye trener, selv om det ikke har gått mer en en drøy uke siden han entret portene på Briskeby. 

- Peter er viktig for oss. Han har hjulpet oss veldig og tatt tak. Før kampen i dag sa han til meg at "i dag scorer du". Så da gjorde jeg det, flirer HamKams midtbanesliter. 

Jubelscenene etter kampen var ville. Så spørs det om grønnbuksene klarer å holde det oppe da de møter Alta borte torsdag. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00