Det var stilt store forventninger til finnen som har spilt på øverste nivå i tysk Bundesliga. Vegard Skogheim hentet ham som sin nye forsvarssjef, men et utall av skader har gjort sesongen til et mareritt for 31-åringen.

Lagerblom har vært på banen i åtte seriekamper denne sesongen, men kun fullført én kamp for Kamma (Tromsdalen). I de øvrige sju kampene har Lagerblom blitt byttet ut, enten med nye skader, eller fordi han har vært tom for krefter.

På HA-sportens spillerbørs har Lagerblom et snitt på svake 3,38 poeng. Han har scoret ett mål (Strømmen) og pådratt seg et gult kort (Tromsdalen).

Familiære årsaker

Etter kampen mot Strømmen bad Lagerblom om å bli løst fra kontrakten sin med HamKam, to og et halvt år før treårskontrakten løper ut.

- Klubbens styre, daglig leder og trener Peter Sørensen har diskutert dette, og blitt enige om at vi løser Pekka fra kontrakten med klubben, sier kommunikasjonsansvarlig Remo Sjonfjell.

- Det har skjedd ting som gjør at familien min i Finland trenger meg, og det er bakgrunnen for at jeg bad om å bli løst fra kontrakten, sier Lagerblom.

Midtbanespilleren informerte sine lagkamerater på trening i går ettermiddag og er formelt ferdig som HamKam-spiller 30. juni.

Av de best betalte

- Sparer HamKam mye penger ved at kontrakten termineres?

- Pekka har vært av de best betalte spillerne i klubben, uten at jeg vil gå nærmere inn på det, sier Sjonfjell.

- Har klubben oppfordret Lagerblom til å bryte kontrakten?

- På ingen måte! Dette kom som en overraskelse på klubben, og det var på ingen måter gitt at vi ville gå med på Pekka sitt forslag om å bryte avtalen, sier Remo Sjonfjell.

Midtbanespilleren innrømmer at HamKam-oppholdet ikke ble som han hadde ventet.

- Skader har ødelagt sesongen min, og jeg fikk aldri vist meg skikkelig fram, mener Pekka.

Tynn stall enda tynnere

Med Pekka Lagerblom og Ibrahim Fofanah på vei ut av klubben, har en allerede radmager spillerstall blitt enda tynnere.

- Styret jobber fortsatt med å stake ut kursen foran høstsesongen, men så langt har de ikke tatt noen avgjørelse, sier Sjonfjell.

Av de skadde spillerne er det et berettiget håp om at Truls Jevne Hagen (kne) og Fredrik Sjølstad (brudd i foten) kan være tilbake til høstsesongen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.