- Pekka skal i første omgang være vår nye forsvarssjef. På sikt kan det hende han også styrer resten av laget, smiler Skogheim.
31-åringen, med lang fartstid i tysk fotball, møter HA-sporten etter sitt første møte med nye lagkamerater.
- Jeg har selv gått en tøff skole som profesjonell fotballspiller, og håper å hjelpe både klubben og gutta på laget til å ta noen steg kommende sesong, sier Lagerblom.

Slet mot Ballack

For ti år siden reiste en ung Lagerblom til Tyskland og Bundesligaen for å leve ut drømmen sin.
- Allerede som ung fotballspiller hadde jeg et brennende ønske om å leve av fotballen. I Tyskland fikk jeg muligheten, forteller lysluggen, som innrømmer at møtene med Bayern München var tøffe.
- Michael Ballack er kanskje den aller beste jeg har spilt mot, sier spilleren, som nå skal sørge for at HamKam får en lederskikkelse bak på banen.
- Skogheim har gitt beskjed om at han vil ha meg som midtstopper, forteller Pekka, som inntil forrige sesong spilte på midtbanen.

Ville spille i Skandinavia

Foran forrige sesong reiste Lagerblom tilbake til Finland og toppserieklubben Mariehamn.
- Planen var å bruke et år i hjemlandet for så å reise ut igjen. Jeg hadde noen tilbud fra Tyskland, men ville aller helst bli i Norden, forteller midtstopperen, og legger til at han hadde sett HamKam på nettet, før hans agent kom i kontakt med klubben.
- Jeg var glad for å høre at HamKam var interesserte, siden laget spiller hurtig og god fotball.

Mange år igjen

Selv om finnen har blitt 31 år, regner han med å spille til han er 40.
- Treårsavtalen med HamKam er ikke den siste kontrakten jeg skriver, smiler Lagerblom, som beskriver seg selv som fotballspillere slik:
- Jeg er disiplinert, gir alt for laget, snakker masse på banen, er fortsatt ganske hurtig, sjelden skadet og er i god fysisk form, sier spilleren Vegard Skogheim har hentet til klubben som lagets rutinerte forsvarssjef.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.