Stabæk har en lang stund fulgt HamKams unge landslagsspiller, og nå har eliteserieklubben skrevet kontrakt med Pedersen.

- Sebastian kommer til oss 1. juli og vi håper det er en spiller som kommer til å utvikle seg godt hos oss, sier sportssjef i Stabæk, Inge Andre Olsen til HA-sporten.

Det har lenge vært kjent at klubben fra Bekkestua har fulgt Kamma-spissen, og Olsen tror at klubbens samarbeid med NTG var viktig for Pedersens valg av både skole og klubb.

Skolevalg

Pedersen starter på videregående skole til høsten.

- Overgangen fra ungdomsskole til videregående kan for noen av fotballtalentene også være et avgjørende karrierevalg, og vi knytter gjerne til oss talenter fra andre steder enn Bærum, forteller Olsen, som forteller at eliteserieklubben bruker masse ressurser på å kartlegge de store talentene nasjonalt.

- Vi følger spillere både på krets-, region- og landslagssamlinger og har sikkert bedre muligheter til å fange opp de aller beste enn for eksempel HamKam, mener Olsen.

Penger til Kamma

Stabæks sportslige sjef legger til at Stabæk og HamKam har gjort en avtale som gir Hamar-klubben bedre økonomisk gevinst enn hva Hamar-klubben egentlig har krav på.

- Klubbene har kommer til enighet om en fornuftig avtale, og tror samtidig den sikrer Pedersen fortsatt god sportslig framgang, sier Inge Andre Olsen.

Synd for Hamkam

Sportslig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, synes naturligvis det er synd at en egenprodusert landslagsspiller forsvinner fra klubben.

- Vi respekterer valget Sebastian har gjort, og erkjenner at vi HamKam kan bli enda flinkere til å jobbe slik Stabæk gjør med yngre spillere, sier Ingelstad.

HA-sporten har ikke fått kontakt med Sebastian Pedersen. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.