Verken HamKam-trener Vegard Skogheim eller daglig leder Finn Jul Paulsen hadde fått signaler fra Emil Dahle i går på at han ikke ville fortsette i HamKam, men flere kilder har fortalt HA-sporten at det nå blir Stabæk som får nytte av midtbanespilleren, som har imponert i kantrollen ute til venstre for HamKam i år.

Allerede klar

En kilde hevder også at avtalen allerede er gjort og at Dahle og Stabæk bare venter på rett tidspunkt med å gå ut med nyheten.
At de velger å vente med å slippe nyheten, kan henge sammen med flere ting. Blant annet det økonomiske rundt avtalen, men det kan også skyldes at klubben har ønsket å avklare trenersituasjonen rundt Petter Belsvik før de går ut offentlig med nye signeringer for neste sesong. Det ble nemlig klart i går at Belsvik forlater Stabæk selv om han førte laget opp i eliteserien i år.
Belsviks avgang skal imidlertid ikke rokke ved signeringen av Dahle.

- Ingen kommentar

Emil Dahle svarte ikke på våre telefonhenvendelser i går, men han sendte en kort sms da vi spurte om han kunne bekrefte overgangen til Stabæk.
- Jeg har ingen kommentar til dette, skrev han.
Tidligere har han sagt at han trengte lengre betenkningstid. Og i utgangspunktet skulle han svare i forrige uke. HamKam har imidlertid sagt at de venter svar fra Dahle i løpet av denne uka.
HA-sporten er også gjort kjent med fra flere hold at HamKam ikke lenger sto øverst på Emil Dahles ønskeliste for hvor han ønsker å utvikle seg. Spill i eliteserien skal være hovedargumentet for at Dahle nå ønsker seg videre.
Det kan Stabæk tilby siden de knep 2. plassen i årets 1. divisjon.

Fulgte Dahle lenge

HA-sporten kontaktet også Stabæks sportslige leder Inge André Olsen i forhold til signeringen av Dahle, men heller ikke han ville bekrefte noe i går.
- Det er en spiller vi har fulgt over lang tid. Noe mer vil jeg ikke kommentere. Vi er i en fase nå hvor vi vurderer mange spillere, men akkurat nå er vi mest opptatt av Petter Belsvik, sa Olsen til HA-sporten.
For HamKam betyr et tap av Dahle at de mister høstens store formspiller. Det i seg selv er et hardt slag, men det betyr også at klubben mister flere av lagets bærebjelker, selv om både Emil Sildnes og Aziz Idris har signerte nye kontrakter denne uka. Det ble jo klart tidlig i sommer at Oddbjørn Lie går til Aalesund neste sesong.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.