Verken HamKam-trener Vegard Skogheim eller daglig leder Finn Jul Paulsen hadde fått signaler fra Emil Dahle i går på at han ikke ville fortsette i HamKam, men flere kilder har fortalt HA-sporten at det nå blir Stabæk som får nytte av midtbanespilleren, som har imponert i kantrollen ute til venstre for HamKam i år.

Allerede klar

En kilde hevder også at avtalen allerede er gjort og at Dahle og Stabæk bare venter på rett tidspunkt med å gå ut med nyheten.
At de velger å vente med å slippe nyheten, kan henge sammen med flere ting. Blant annet det økonomiske rundt avtalen, men det kan også skyldes at klubben har ønsket å avklare trenersituasjonen rundt Petter Belsvik før de går ut offentlig med nye signeringer for neste sesong. Det ble nemlig klart i går at Belsvik forlater Stabæk selv om han førte laget opp i eliteserien i år.
Belsviks avgang skal imidlertid ikke rokke ved signeringen av Dahle.

- Ingen kommentar

Emil Dahle svarte ikke på våre telefonhenvendelser i går, men han sendte en kort sms da vi spurte om han kunne bekrefte overgangen til Stabæk.
- Jeg har ingen kommentar til dette, skrev han.
Tidligere har han sagt at han trengte lengre betenkningstid. Og i utgangspunktet skulle han svare i forrige uke. HamKam har imidlertid sagt at de venter svar fra Dahle i løpet av denne uka.
HA-sporten er også gjort kjent med fra flere hold at HamKam ikke lenger sto øverst på Emil Dahles ønskeliste for hvor han ønsker å utvikle seg. Spill i eliteserien skal være hovedargumentet for at Dahle nå ønsker seg videre.
Det kan Stabæk tilby siden de knep 2. plassen i årets 1. divisjon.

Fulgte Dahle lenge

HA-sporten kontaktet også Stabæks sportslige leder Inge André Olsen i forhold til signeringen av Dahle, men heller ikke han ville bekrefte noe i går.
- Det er en spiller vi har fulgt over lang tid. Noe mer vil jeg ikke kommentere. Vi er i en fase nå hvor vi vurderer mange spillere, men akkurat nå er vi mest opptatt av Petter Belsvik, sa Olsen til HA-sporten.
For HamKam betyr et tap av Dahle at de mister høstens store formspiller. Det i seg selv er et hardt slag, men det betyr også at klubben mister flere av lagets bærebjelker, selv om både Emil Sildnes og Aziz Idris har signerte nye kontrakter denne uka. Det ble jo klart tidlig i sommer at Oddbjørn Lie går til Aalesund neste sesong.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00