- Jeg fryktet det ville bli langt dyrere, sier Haagenrud.

Siden alle spillerne ble fristilte har ni spillere forlatt HamKam: Tore Andreas Gundersen, Aziz Idris, Christophe Psyché, John Anders Rise, Heidar Geir Juliusson, Viktor Adebahr, Pekka Lagerblom, Ibrahim Fofanah og i går ble Daniel Bekkevold utlånt til Elverum.

For i innfri lisenskravene må HamKam ha minst 18 spillere på proffkontrakt. Det har klubben klart, etter massiv signering av nye og billige spillere.

Så langt er det kun Ørjan Børmark-By som har vist kvaliteter nok til at HamKam har signert ham også for neste sesong.

Alle de andre har kun kontrakt ut inneværende sesong.

Har ingen strategi

Styreleder i HamKam, Morten Kristiansen, innrømmer overfor HA-sporten at klubben ikke har noen bevisst strategi når de har hentet nye spillere.

- Det må du nesten snakke med Svein Inge Haagenrud om. Styret har som mål å fullføre sesongen i 1. divisjon så godt som mulig, sier Kristiansen og legger til at Haagenrud og Ivar Rønningen har ansvaret for nysigneringene.

- For oss har det vært snakk om å skaffe spillere som kan fylle posisjoner hvor vi har mistet spillere, og samtidig sørge for at vi ikke driver rovdrift på klubbens unggutter, sier Haagenrud.

Ingen lokale spillere

- Hva er grunnen til at det ikke har blitt signert en eneste lokal spiller i sommerens overgangsvindu?

- Vi har vært i dialog med Ottestad, men ingen av deres aktuelle spillerne ønsket å gå til HamKam nå. Samarbeidsklubben Brumunddal er kontaktet, men de hadde ingen spillere de kunne avse i de posisjonene vi mangler spillere, forteller Haagenrud og legger til at dagens HamKam-stall allerede inneholder en rekke spillere som er lokale unggutter.

Brotangen kan komme

- Når det gjelder Lars Brotangen er det en forutsetning at Moelven gir avkall på den utdanningskompensasjonen klubben har krav på ved en overgang til HamKam. Lars må komme hit gratis, sier Haagenrud som håper å stille dette laget mot Nest-Sotra søndag (4-2-3-1): Holst-Osmo, Ingelstad, Aalmen, Wenderyd-Mambouana, Guobadia-Trøen, Sjølstad, Ahmad-Børmark-By.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.