HamKam-keeperen ble for noen uker siden vraket til fordel for unge Emil Holst som burvokter, men det har alltid vært klart at Lars Øvernes skulle stå mot Haugesund. 

- Det var jo kjipt å bli vraka mot Bærum. Men jeg fikk beskjed om at jeg uansett skulle stå kampen i dag, og har vært konsentrert inn mot denne kampen, sier Lars Øvernes, som sto som en levende vegg i 73 minutter. 

Var god

Han gledet seg ekstra til kampen i dag. Øvernes er nemlig oppvokst på Haugesund, og har i mange år vært andrekeeper hos vestlendingene. HamKam hentet Øvernes fra nettopp Haugesund før fjorårssesongen. 

- For meg var det en spesiell oppladning. Jeg kjenner mange på laget veldig godt og pratet med mange av dem på forhånd, sier Øvernes. 

- Hva pratet dere om?

- Jeg sa de skulle skyte meg god.

Og han ble i aller høyeste grad varm i trøya etter hvert da han vartet opp med den ene sterke redningen etter den andre.

Men så kom altså seiersmålet i det 74. spilleminutt. Haugesund presset massivt inne i HamKams 16-meter og kom til både én, to og tre avslutninger før Joakim Våge Nilsen satt seiersmålet for Haugesund.

- Først reddet jeg et skudd, så ble et annet skudd reddet på strek, før Våge Nilsen klemte ballen i mål. Det var litt av en trippelsjanse. Ganske hektisk, sier Øvernes.

God følelse

- Før målet følte jeg at dette var en dag der jeg skulle redde alt. Dessverre ble det jo ikke slik, sier sisteskansen, som på ingen måte kan klandres for baklengsmålet.

HamKam var på ingen måte ute å kjøre mot Haugesund. Faktisk kunne det like gjerne vært de grønne og hvite som gikk videre til fjerde runde i cupen. 

Den purunge innbytteren Garib Gerkondani kom først alene med Haugesunds keeper Per Kristian Bråtveit med seks minutter igjen, og sendte ballen utenfor stengene. 

Så, på overtid, klemte Tore Andreas Gundersen til fra kloss hold og ballen gikk i tverrliggeren via et bein. 

- Dessverre har vi sett mange slike sjanser blitt brent denne sesongen, sier HamKams sisteskanse, som likevel ikke sitter igjen med en dårlig følelse etter cupkampen. 

- Jeg synes vi beviser at vi har gode spillere som matcher Tippeligaspillere. Bare så synd at vi ikke klarte å sende de ut i dag. For det hadde vi muligheten til, sier han. 

Vil spille mer

Han var også fornøyd med eget spill i cupkampen. Nå håper han å vinne tilbake rollen som førstekeeper fra Emil Holst. 

Jeg synes det gikk bra i dag. Håper jeg la inn en god søknad for å stå i 1. divisjon igjen, sier han.

Neste kamp for HamKam er mot Ull/Kisa mandag. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00