I februar ble Orri Omarsson hentet til Sarpsborg 08, men tiden hos forrige sesongs bronsevinnere i eliteserien ble kortvarig.

To måneder senere ble han sendt på lån til HamKam, noe som ikke var etter islendingens plan i utgangspunktet.

– Planen var å bli der og spille. Men så, etter at jeg kom, så hentet de to andre midtstoppere, og da falt jeg ned i rekken og var femte midtstopper. Det var ikke akseptabelt for meg, sier Omarsson.

– Lett valg å gå hit

Han tok en prat med sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, og fortalte at han ønsket å spille, og at han ville bli lånt ut.

– Da ga de meg muligheten til HamKam eller tilbake til Island, og det var et lett valg å gå hit, forklarer islendingen.

Torsdag står altså klubben som hentet ham til norsk fotball på motsatt banehalvdel, noe Omarsson hadde en følelse av kom til å skje rett etter at Kamma slo Hønefoss ut av cupen i forrige runde.

– Jeg visste faktisk at vi skulle få Sarpsborg. Jeg hadde en følelse av det. Etter at vi slo Hønefoss, og jeg så at Sarpsborg vant sin kamp, så tenkte jeg at vi kom til å møte dem. Jeg drømte også om det på natten, så jeg visste det. Det var så typisk. Men jeg ble veldig glad for det. Nå får vi se hvordan vi gjør det mot et topplag i eliteserien, så det blir spennende, smiler han.

Kjenner svakhetene

Han tror ikke Sarpsborg 08 kommer til å kjøre over grønnbuksene torsdag. 

Omarsson har kontakt med 3–4 av sarpingenes spillere fremdeles, og de har sendt noen meldinger i forkant av kampen.

Nå håper han å vise seg fram mot sin opprinnelige arbeidsgiver og samtidig slå dem ut av cupen.

- Selvfølgelig skal jeg vise meg fram, men jeg skal ikke tenke så mye på at det er mot Sarpsborg, for da kan det gå galt. Selvfølgelig skal jeg spille ekstra godt mot dem, men jeg skal ikke prøve noe nytt, smiler islendingen.

– Hvilke svakheter har Sarpsborg 08?

– Det kan jeg selvfølgelig ikke si i media. På samme måte så synes jeg at vår spillestil passer godt mot dem, smiler han.

Tiden i HamKam har vært lærerik for den unge midtstopperen, og han er overrasket over nivået hos laget fra Briskeby.

– Det er overraskende, faktisk. Jeg trodde ikke nivået var så bra. Jeg trodde det var større forskjell mellom eliteserien og 1. divisjon, forklarer han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.