Asker er riktignok tippet som en av de tøffeste utfordrerne til opprykk i år, men når HamKam fikk en i fleisen – på dødball imot som HA-sporten advarte mot før seriestart – kom den fæle gamle følelsen snikende om at det går ikke nå heller.

Les også: Spillerbørsen til HamKam

De første 45 minuttene var langt fra imponerende. Det så fullstendig planløst ut framover. Den sentrale midtbanen med Franck Semou og Truls Jevne Hagen klarte ikke å skape noe kreativt. Petter Vaagan Moen slet, men rakk å fyre av et farlig frispark rett før pause og Kevin Beugre brukte armene i duellene og fikk frispark imot seg. Det kladdet virkelig.

Oppstandelsen

Desto mer gledelig fikk vi se et nytt og spennende HamKam-lag etter pause. Og fortsetter de slik, vil de bli ustoppelige denne sesongen.

Tre dødballer endte med scoringer riktig vei. To cornere fra Petter Vaagan Moen og en fra Truls Jevne Hagen. Ruben Alegre og Ivar Sollie Rønning viste at HamKam har noe å fare med i lufta også. Og sjølmålet kom fordi Vaagan Moen slo presist og Asker ble hardt presset.

Les også: Tror topplagene ble bekymret

I denne perioden midtveis i andre omgang var det høy klasse over HamKam. Da våknet også lynkjappe Kevin Beugre. To scoringer fra den lille spissen gjorde godt for en som lever av å score mål. Den siste var det YouTube-klasse over. Et dribleraid som både Messi og Maradona hadde stått inne for.

Det var lekent.

Og moro for Briskebybanden som kuppet hele Føyka med sin enorme tilstedeværelse.

Vi skal være forsiktig med å ta av så tidlig, men det er akkurat slik vi håpet å se HamKam. Trygge bakover og giftige framover.

Sollie Rønning

Aller best synes jeg Ivar Sollie Rønning var. Han scoret ett mål og assisterte på fullkomment vis til Beugre. I tillegg er han hele tiden spillbar og med på de gode løsningene som byr seg. Han ser kanskje litt keitete ut, men skinnet bedrar. Trønderen er både god i lufta og langs bakken. Han var HamKams beste spiller i fjor. Det kan han bli i år også.

Det er også et godt tegn at Asker ble så til de grader fraløpt i andre omgang også. HamKam virket vanvittig mye bedre trent.

Kevin Knappen ville vel safe inn de siste ti minuttene og gikk over til fem mann bak, og satte inn John Anders Rise for Ole Erik Midtskogen som ble skadet. Der bør han fortsette med fire bak som alle er kjent med og heller sette inn Markus Solbakken sentralt og flytte Jevne Hagen på kant. Det handler om å utvikle spillere også i år.

Bra av Dala

Siden Dala vant fortjent hjemme mot Kjelsås blir det bra trøkk nå inn mot lokalderbyet på Briskeby søndag.

Les også: Matchvinneren skulle byttes ut

Dala imponerte også med at de sto kampen bedre enn Kjelsås. Sigurd Ertsås så sprek ut, men hva han tenkte på helt på slutten av kampen da han bare kunne rundet keeper tror jeg ikke han vet selv heller. Det ble stusslig bare å feie ballen rett på keeper.

Heldigvis var Markus Haave Andersen på rett plass og sørget for kampens eneste scoring.

Dala var også trygge bak. Rune Pettersen var mer sjef enn noen gang. Og Emil Holst var trygg mellom stengene. Det så litt tynnere ut sentralt på midtbanen. Der er det god plass til Christoffer Heier Solbakken.

Men Dala gjorde jobben. Akkurat som HamKam.

Kvalitetsmessig var fotballen bedre på Føyka enn på Sveum, men poengene til Dala teller like mye som de HamKam fikk.

Dette var rett og slett en strålende start på sesongen for lagene våre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00