Styret i HamKam og Haagenrud er allerede enige om at den tidligere målvakten skal trene laget resten av sesongen.

Med seg i teamet får han Ivar Rønningen (keepertrener), Lars Holen (lagleder) og Odd Bekk (materialforvalter).

- Det var helt avgjørende for meg at denne trioen også blir med videre, sier Haagenrud som ennå ikke har avklart om han fortsetter i HamKam etter 2014-sesongen.

I forhandlinger

- Det er blant annet dette temaet vi skal i forhandlinger om, men jeg ønsker ikke å mene veldig mye om dette i media nå, sier en ordknapp Haagenrud.

Etter hva HA-sporten erfarer, er det delte meninger om Haagenrud er rett mann til å overta jobben som hovedtrener permanent.

Haagenrud på sin side sitter antakelig med gode kort på hånda, siden klubben trolig er avhengig av at assistenten leder laget ut sesongen, slik at klubben kan gjennomføre de varslete kostnadskuttene den er avhengig av.

- Det viktigste for meg er at klubben overlever på kort sikt, men jeg legger ikke skjul på at jeg gjerne vil få muligheten til å bygge den opp igjen på litt lengre sikt, kommenterer Haagenrud.

Lykkes med mye

Sammen med kollega Vegard Skogheim har Haagenrud hatt det sportslige ansvaret de fem siste sesongene. Selv om 2014 neppe blir noen god sesong, mener Haagenrud at mye likevel har blitt gjort riktig.

- Vi innfridde den sportslige målsettingen klubben satte fire sesonger på rad. Ikke mange trenere i HamKam kan vise til det, påpeker Haagenrud.

Den tidligere assistenten vet at han går inn i noen svært hektiske måneder som ny hovedtrener.

- Styret og jeg har blitt enige om hvilke oppgaver jeg skal ha, og de er flere enn jeg noen gang har hatt i klubben, men slik må neste halvår bli, fastslår 42-åringen.

- Denne høsten må brukes til å legge solide planer for framtida til klubben. Alle kriser åpner nemlig også en del muligheter, og jeg håper jeg kan være rett mann for klubben også på lengre sikt, sier Svein Inge Haagenrud, som er klar for sin andre periode som hovedtrener i HamKam denne unntakssesongen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00