HAMKAM - BRYNE 3-2

I Tore Andreas Gundersens skadefravær stilte HamKam med en mer kortvokst, teknisk og hurtig offensiv trio. Under vikartrener Haagenruds ledelse, storspilte trekløveret Ole Amund Sveen, Anders Emil Nedrebø og Emil Dahle på topp.

Etter en grufull periode trengte HamKam sårt tre poeng da Bryne gjestet Briskeby. Etter en fartsfylt og underholdende fotballkamp ble Bryne sendt tomhendte hjem til Jæren.

Lagseier

Etter kampen ville HamKams kanskje aller beste, Emil Dahle, heller snakke om lagets enn sin egen prestasjon.

- Dette var en ordentlig lagseier. Vi har jobba knallhardt på trening, og snudd det som et lag. Det er jeg veldig stolt av. I dag tar vi tak i kampen fra start, skaper trøkk og får med oss publikum. Vi vet hva vi er gode for på Briskeby, og vi viste det i dag, oppsummerer moldenseren.

- Var dette din beste kamp i HamKam-trøya noen gang?

- Nei, det tror jeg ikke, men det fungerte bra i dag, smiler venstrekanten.

Startet friskt

Sist søndag røk et tamt HamKam på et svært lite imponerende tap for bunnlaget Follo. I kveld så de grønnhvite ut som et helt annet lag, da de la press på Bryne fra start, og ble tildelt sitt fjerde hjørnespark etter bare seks minutter.

Etter et kvarter tok vertene ledelsen fortjent, da Nedrebø sentret klokt til Emil Dahle, som enkelt trillet inn 1-0.

16 minutter etter hvilen utliknet Bryne ut av ingenting, ved Jon-Helge Tveita, før Ole Amund Sveen på vakkert vis gjorde sitt første HamKam-mål. Fra snaut 20 meter banket leiesoldaten inn 2-1, og HamKam var tilbake i føringen.

Med 18 minutter igjen av kampen kontret Kamma lynhurtig. Emil Dahle ble spilt helt fri, og mutters alene med keeper valgte han uegoistisk å trille ballen til Ole Amund Sveen, som enkelt fikk bli tomålsscorer.

- Det var kanskje offside, men når man kommer to mot én med keeper, spiller jeg alltid ballen. Jeg har aldri vært noen toppscorer, så det er greit å få en assist isteden, sier Dahle om den praktfulle kontringen.

Spenning og rødt kort

Ti minutter før full tid skapte Bryne ny spenning, da Aram Khalili dundret inn reduseringen til 3-2.

Minutter senere pådro Aziz Idris seg sitt andre gule kort, da han lagde frispark på 20 meter. 

Frisparket fløy imidlertid over, og Bryne maktet aldri å komme tilbake. HamKam tok dermed tre ekstremt viktige poeng, og grønnbuksene er for fullt med i kampen om kvalikplass.

HamKams lag (4-3-3): Lars Øvernes - Truls Jevne Hagen, Edmir Asani, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Viktor Adebahr - Ole Amund Sveen, Anders Emil Nedrebø, Emil Dahle (Emil Sildnes fra 85.)

Vi fulgte kampen live:

Se ekspertenes kommentarer før kampen:

Se hva ekspertene mente i pausa:

Og dette mente ekspertene etter kampen:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.