HA-sporten får bekreftet at HamKam vil signere den tidligere HamKam-helten Emil Dahle i dag etter at de i lengre tid har jobbet med å overbevise Dahle om at HamKam er rett sted å returnere til etter at han ikke har fått tillit i Stabæk.

– Dette er spennende. Jeg har tro på at HamKam har noe på gang igjen, sier Emil Dahle (25) til HA-sporten.

Dahle kom til HamKam før 2010-sesongen og scoret etter hvert 19 mål på 85 kamper for Briskeby-klubben. Der ble han etter hvert en publikumsyndling med sitt fine tekniske repertoar.

HamKam jobbet for å beholde Dahle etter 2013-sesongen, men da hadde moldenseren hatt en så god sesong at flere eliteserieklubber kom på banen. Og til slutt valgte han altså å gå til Stabæk.

Det er ingen tvil om at Dahle vil bli sett på som en kvalitetssignering i 2. divisjon, og med 25-åringen på plass, vil HamKams favorittstempel styrkes ytterligere med tanke på opprykk.

To utlån

For Dahle vil det handle om å spille på seg selvtillit igjen etter at han ikke har nådd målene sine i Stabæk.

Den første sesongen i Stabæk i 2014 endte med bare fire innhopp, men i 2015 ble han leid ut til eliteseriekollega Start i vårsesongen hvor han fikk 12 kamper, før han også ble leid ut til Bryne i 1. divisjon i høstsesongen og fikk 14 kamper der.

– Jeg har fått lite tillit i Stabæk. Jeg kom dit da Petter Belsvik var trener, så kom Bob Bradley, nye spillere og nye planer. Jeg kom aldri inn i det. I fjor ble jeg lånt ut til Start og der fikk jeg tillit, men så ble ikke utlånsavtalen forlenget – uten at jeg ikke vet hvorfor. Så ble det Bryne, hvor det gikk litt opp og ned, forteller Dahle som etter planen skal trene med HamKam allerede i dag.

God løsning

Dahle er en middels bra betalt spiller i Stabæk, men HamKam har jobbet godt med å få til en løsning som gjør at de kan leve med kostnadene. Den innebærer blant annet at Stabæk fortsetter å betale en god del av lønna til moldenseren.

Slik HA-sporten forstår det, har det vært flere klubber i 1. divisjon som har konkurrert med HamKam om å sikre seg nettopp Dahle, men HamKam har trykket godt på med alle sine ressurser. Folk som Truls Haakonsen og Ståle Solbakken har igjen betydd mye for at overgangen skal gå i orden.

Oppsiden for Dahle ved å komme til HamKam, er at han kommer til et lag som det er ventet vil styre de fleste kampene i sin 2. divisjonsavdeling. Det gjør at Dahle, med sine kreative ferdigheter, vil komme mer til sin rett enn han kanskje ville gjort i en middels 1. divisjonsklubb som må regne med å kjempe mer med ryggen mot veggen for å holde seg inne i kampene.

Kent og Ståle

– Jeg er veldig glad for å føle meg ønsket. Og så har jeg jo vært i HamKam tidligere. Valget var om jeg ville gå ned og være med på en opptur eller gå til en 1. divisjonsklubb uten spesielle ambisjoner. Samtaler med Kent Bergersen og Ståle Solbakken overbeviste meg, sier Emil Dahle.

Mandag 28. mars sender vi Raufoss – HamKam på HATV fra klokka. 14.50. Håkon Kristiansen kommenterer kampen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.