20. februar 2014 ble Bajram Ajeti (26) i Drammen tingrett dømt til 10 måneders fengsel for legemsbeskadigelse og legemsfornærmelse mot to personer.

Torsdag er er Ajeti igjen en fri mann etter å ha sittet inne i seks måneder og HamKam har bestemt seg for å gi 26-åringen en ny sjansen. Mest av alt ønsker Ajeti nå å få orden på livet sitt samtidig som han har lyst til å vise hvor god han er på fotballbanen.

– Jeg har fortsatt en drøm å spille utenlands i en stor liga, men først vil jeg score mange mål for HamKam og hjelpe klubben med opprykk. HamKam hører ikke hjemme i 2. divisjon, sier Ajeti.

I HamKam håper man nå at Ajeti raskt skal kunne vise seg å være mannen som gjør veien til nettmaskene vesentlig kortere.

– Det er positivt for HamKam som fotballag at han skal gjøre en jobb for oss. Vi håper han kan hjelpe oss med å score mål, sier styremedlem i HamKam og leder av klubbens sportsutvalg Stein Arne Ingelstad.

- Vil score mye

Vegard Hansen og Lars Bohinen mener Bajram Ajeti vil score mange mål for HamKam i 2. divisjon.

Bajram Ajeti spilte i Mjøndalen fra 2007 til 2011, men han slo aldri helt til der.

– Han var et stort talent, men han fikk aldri ut potensialet hos oss. Han er veldig sterk, rask og han har et fantastisk skudd. Han har det meste. Han er god individuelt, men jeg fikk ikke nok ut av han. Det gikk på stabilitet, men han vil helt sikkert score masse mål i 2. divisjon. Han er også en snill og grei gutt, sier Mjøndalen-trener Hansen til HA-sporten.

I Asker under Lars Bohinen i 2013 scoret Ajeti 27 mål på 22 seriekamper.

– De fleste målene lagde han helt selv. Han har jo temperament og kan være hissig på banen, men jeg liker å tro at folk lærer av sine feil. Jeg tror han kommer til å score masse mål for HamKam, men han er avhengig av å få tillit. Han er ingen innbytter, sier Bohinen.

Grundig jobb

HamKam-leder Truls Nordby Johansen forsikrer om at de har gjort en grundig jobb i forkant av signeringen av Bajram Ajeti.

Selv om Ajeti blir en fri mann igjen torsdag, vil voldsepisodene fortsatt henge ved han, men HamKam-leder Truls Nordby Johansen mener de sammen med Ajeti kan få til noe bra.

– Vi er klar over alvorlighetsgraden av det han har gjort, men HamKam skal være en klubb hvor du får muligheten. Vi vil gi ham en ny sjanse. Og vi håper han får en ny sjanse som menneske etter at han har gjort noe som samfunnet synes er dumt, sier Nordby Johansen.

Styrelederen legger ikke skjul på at det sportslige potensialet trigger.

– Han er en særdeles spennende sportslig profil. Vi har fått veldig gode skussmål fra tippeligatrenere, så er det ingen tvil om at det er en historie der som vi har tatt høyde for. Det har vært en god diskusjon internt i klubben rundt dette, og det var en enstemmig avgjørelse å gå for Ajeti, sier Nordby Johansen .

– Hvordan skal dere sørge for at han at han vil fungere på og utenfor banen i HamKam?

– Vi skal lage et opplegg som er bra, og vi tror Kent Bergersens lederstil passer en type som Bajram. Vi håper også at Bajram kan bli med rundt inn mot et ungt miljø og fortelle en historie om hvordan det kan gå hvis du er litt uforsiktig, sier Truls Nordby Johansen.

Toppscorer

Ajeti ble toppscorer for Asker i 2. divisjon i 2013 med 27 mål på 23 kamper. Det fikk flere norske toppklubber til å vise interesse. Før jul i 2013 signerte spissen en toårskontrakt med Sandefjord. Men da voldssaken kom ut i media, valgte partene å avslutte kontrakten.

I stedet havnet han i Kongsvinger hvor han startet sesongen veldig bra som spiss med scoringer i nesten hver kamp. Så ble han flyttet ut på kanten og målene ble færre. Til slutt endte han på ti mål på 20 seriekamper i Kongsvinger.

I HamKam er han tiltenkt en ren spissrolle.Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.