Levanger - HamKam 4-3

HamKam har lenge slitt med effektiviteten foran mål. Men i kveld var det til tider utrolig å se hvordan laget forsvarte seg: 

Stopperduoen Ruben Alegre og Orri Sigurdur Omarsson var sjelden eller aldri tett nok oppe i duellspillet, og begge to var negativt delaktige da Levanger - med kun ti spillere på banen - kontret Kamma i fillebiter på tampen av oppgjøret.

- Jeg står med spissen deres, og han spiller ballen tilbake. Det kommer et løp, og vi bli kontret på. Det er kjedelig, og jeg må bare beklage, sier Alegre til HA-sporten.

- Jeg er sint på meg selv, sier Alegre skuffet.

Trener Kevin Knappen var irritert og skuffet over hvordan HamKam rotet det til.

- Det er bare å lage frispark i den situasjonen. De skaper nesten ingenting, men vi gir dem overganger, muligheter. Det er enkle feil, sier han.

På spørsmål om hvilke følelser han sitter igjen med etter kampen, svarer Knappen følgende.

- Jeg tror alle som bryr seg om HamKam, som har følelser for klubben, lider etter et slikt tap, sier han.

Rask goal

Levanger gikk rett i strupen på gjestene fra Hamar, og før minuttet var spilt, måtte HamKam-målvakt Lukasz Jarosinski plukke ballen ut av nettet.

Jo Sondre Aas, som har en fortid i Rosenborg, fikk stå upresset på 12 meter og hamre ballen i mål, etter at vertene hadde vunnet en duell på siden av feltet i forkant.

HamKam spilte seg opp stort etter åpningssjokket. Truls Jevne Hagen scoret HamKams mål da han skrudde en corner inn etter 12 minutter.

svak dømming

Da omgangen var 39 minutter gammel, ble publikum vitner til et skikkelig drama: Først ble Petter Lønstad Onsrud felt, slik at HamKam fikk straffe. Truls Jevne Hagen brente forsøket fra 11 meter.

Han gikk så ut og tok en presis corner, som målvakten bommet på. Abubakar Aliyu Ibrahim hoppet opp, med armene rett ned, og knuste to Levanger-spillere i lufta. 

Dommer Marius Hansen Grøtta annullerte målet, uten av noen av aktørene på banen forsto hva han blåste for. Da Aron Dønnum spontant reagerte mot ham, ble han idømt et gult kort. 

Etter 53 minutter kom HamKams 2-1-mål. En ball ble slått inn fra høyresiden, og Petter Vaagan Moen hoppet over ballen. Dermed var vertene utmanøvrert, og Kristian Lønstad Onsrud fikk tid og rom til å kline til. Han banket ballen nede i det venstre hjørnet.  

Jo Sondre Aas scoret kampens fjerde mål da han utnyttet et sovende Kamma-forsvar, snek seg unna, fikk stå umarkert og kline ballen i mål. Målet kom ti minutter etter Onsruds. 

Robert Stene utnyttet svakt forsvarsspill og scoret 3-2 like etter.

Petter Vaagan Moen banket inn 3-3 på straffe, men så scoret Solomon Duah da kampen var nærmest var over. Og HamKam endte opp uten poeng. 

Før kampen:

I kveld skal HamKam forsøke å ta deres første trepoenger for sesongen.

Og det skal de forsøke å gjøre med én endring på laget som spilte 0-0 mot Sandnes Ulf tirsdag: Markus Solbakken kommer inn for Simen Bolkan Nordli.

Kevin Knappen, som var svært sparsom med detaljene rundt laget da han traff HA-sporten lørdag, ville ikke røpe laget han skulle starte med.

Med Solbakken tilbake på laget, blir Petter Vaagan Moen å finne på venstresiden. 

HamKams lag (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski - Truls Jevne Hagen, Ruben Alegre, Orri Sigurdur Omarsson, Morten Renå Olsen - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud (C), Aron Dønnum, Ivar Sollie Rønning, Petter Vaagan Moen - Abubakar Aliyu Ibrahim.

Benk: Marco Priis Jørgensen, Lars Brotangen, Ole Erik Midtskogen, Simen Bolkan Nordli, Johnny Buduson, Peder Nersveen. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.