- Vi kommer til å søke om dispensasjon for å hente en ny, offensiv spiller umiddelbart, sier HamKams nye hovedtrener, Svein Inge Haagenrud.

Den søknaden kommer Norges Fotballfornund med all sannsynlighet ikke til å innvilge.

Kun keeper-disp

- Vi har bedt HamKam sende oss en redegjørelse, men samtidig har vi opplyst om at vi aldri tidligere har gitt en slik dispensasjon, sier fagansvarlig overganger i NFF, Kristian Skjennum.

Haagenrud og HamKam er ikke veldig overrasket over det første svaret fra forbundet.

- Dersom vi hadde hatt skader på begge våre målvakter, ville vi ganske sikkert fått lov til å hente inn en ny, men vi har uansett sendt over den redegjørelsen forbundet har bedt om, forteller Haagenrud.

- Vi mener skadesituasjonen i øyeblikket er så ekstrem at forbundet kan gi oss grønt lys, sier Haagenrud, som likevel er innstilt på å måtte bruke de friske spillerne han faktisk har til rådighet.

Bruk klubbens egne

Rådet fra NFF er nemlig ikke til å misforstå.

- Så lenge HamKam har spillere nok i sin egen klubb til å stille lag, vil de neppe få hente inn noen nye. HamKam har spillere på den såkalte B-lista de kan bruke, i tillegg til amatørspillere i både rekrutt- og juniorlag, forklarer Skjennum i NFF.

I følge lisenskravene må HamKam ha proffkontrakt med minimum 18 spillere. Kamma meldte inn nettopp 18.

Av disse er Emil Sildnes og Fredrik Sjølstad ute med langtidsskader. I tillegg har Truls Jevne Hagen en kneskade, som ingen ennå vet omfanget av.

Pekka tilbake

- Betyr det at HamKam kan gå inn i mai med 15 spillere, pluss juniorene på den såkalte B-lista?

- Jeg bruker ikke energi på dette nå, men regnestykket stemmer. På kort sikt kan vi være gode nok til å slå Tromsø, men mai måned blir tøff for en så liten tropp, sier Svein Inge Haagenrud som gleder seg over å ha Pekka Lagerblom (se egen sak), Magnus Sylling Olsen og Daniel Bekkevold tilgjengelige søndag.

Da venter serieleder Tromsø på Alfheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.