- Vi kommer til å søke om dispensasjon for å hente en ny, offensiv spiller umiddelbart, sier HamKams nye hovedtrener, Svein Inge Haagenrud.

Den søknaden kommer Norges Fotballfornund med all sannsynlighet ikke til å innvilge.

Kun keeper-disp

- Vi har bedt HamKam sende oss en redegjørelse, men samtidig har vi opplyst om at vi aldri tidligere har gitt en slik dispensasjon, sier fagansvarlig overganger i NFF, Kristian Skjennum.

Haagenrud og HamKam er ikke veldig overrasket over det første svaret fra forbundet.

- Dersom vi hadde hatt skader på begge våre målvakter, ville vi ganske sikkert fått lov til å hente inn en ny, men vi har uansett sendt over den redegjørelsen forbundet har bedt om, forteller Haagenrud.

- Vi mener skadesituasjonen i øyeblikket er så ekstrem at forbundet kan gi oss grønt lys, sier Haagenrud, som likevel er innstilt på å måtte bruke de friske spillerne han faktisk har til rådighet.

Bruk klubbens egne

Rådet fra NFF er nemlig ikke til å misforstå.

- Så lenge HamKam har spillere nok i sin egen klubb til å stille lag, vil de neppe få hente inn noen nye. HamKam har spillere på den såkalte B-lista de kan bruke, i tillegg til amatørspillere i både rekrutt- og juniorlag, forklarer Skjennum i NFF.

I følge lisenskravene må HamKam ha proffkontrakt med minimum 18 spillere. Kamma meldte inn nettopp 18.

Av disse er Emil Sildnes og Fredrik Sjølstad ute med langtidsskader. I tillegg har Truls Jevne Hagen en kneskade, som ingen ennå vet omfanget av.

Pekka tilbake

- Betyr det at HamKam kan gå inn i mai med 15 spillere, pluss juniorene på den såkalte B-lista?

- Jeg bruker ikke energi på dette nå, men regnestykket stemmer. På kort sikt kan vi være gode nok til å slå Tromsø, men mai måned blir tøff for en så liten tropp, sier Svein Inge Haagenrud som gleder seg over å ha Pekka Lagerblom (se egen sak), Magnus Sylling Olsen og Daniel Bekkevold tilgjengelige søndag.

Da venter serieleder Tromsø på Alfheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00