HAMAR: - Det spørsmålet kan du bare droppe. Jeg svarer ikke på det. Jeg ønsker ikke å framstå som sutrete, sier Vegar Bjerke til HA-sporten.
- Føler jeg kan bidra
- Men du er en tålmodig fyr?

- Ja, det må være lov å si det. Jeg ønsker å spille tippeligafotball hver helg. Men det er 26 mann i troppen og vanskelig å komme på laget. Det må jeg, som alle andre, tåle. Jeg føler imidlertid at jeg kan bidra, sier 28-åringen.
Han kom inn i serieåpningen mot Bodø/Glimt, var HamKams beste da han fikk sjansen i stedet for Truls Jevne Hagen mot Stabæk og holdt bra nok standard da han overtok for Joachim Sørum mot Fredrikstad.
Nå håper han naturligvis å få spille fra start, både mot Sander i 1. runde i cupen 2. pinsedag og mot Strømsgodset på Briskeby 19. mai.

- Dette jeg trener for
Modølen er inne i sin 11. sesong på Briskeby og har spilt 232 kamper i grønt og hvitt.

De siste sesongene har han aldri klart å spille seg til fast plass, men har vært veldig god å ty til i kritiske perioder.
- Jeg er aldri nervøs eller engstelig når jeg går på banen. Det er jo dette jeg trener for hver eneste dag. Kamp er det morsomste jeg er med på.
- Hva er årsaken til at dere sliter i bunnen?

Ikke tenke konsekvens
- Det er fryktelig vanskelig å sette fingeren på klare årsaker. Men skal vi klare å snu det, må vi gi litt mer f og ikke tenke konsekvenser. Det å spille i eliteserien, skal jo være moro. Vi viste i flere treningskamper og mot Viking at vi KAN. Nå må vi begynne å glede oss til neste kamp og ikke tenke på hva som kan skje. Jeg har vært borti denne situasjonen mange ganger før og kommet ut av det på en god måte. Det finnes mye kvalitet i dette laget. Jeg tror vi klarer det.
- Perfekt med cup
- Passer det bra med 1. runde i cupen?

- Ja, det er perfekt med 1. runde borte mot Sander. Kampen går ikke før mandag og vi får ei litt annerledes uke med fridager fredag og lørdag. Denne uka får vi muligheten til å koble av. Jeg håper at hodene blir klare.
Vegar Bjerke er den unge veteranen i laget. Han kom til HamKam som 17-åring. Mot Fredrikstad var seks av lagkameratene eldre enn ham (!).
Han har vært med på to nedrykk (1998 og 2006) og tre opprykk (1999, 2003, 2007), har hatt 108 forskjellige medspillere og 18 trenere.
Hans kompromissløse spillestil har ført til 33 gule kort og tre røde.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.