Klokka er 10.30 søndag formiddag og musikken runger ut av høyttalerne inne på Docile.
I et hjørne sitter en mann med sixpence på hodet og tenker. Han er spent.
- Jeg er nok femti prosent over hvilepuls allerede. Jeg har ikke vært så nervøs på lenge, forteller Pedersen.
Hvis alt går etter planen kan klubben i hans hjerte sikre seg en plass i eliteserien i 2014, men da må alt falle på plass. Mjøndalen må slå Hødd og Bodø/Glimt må slå Stabæk, mens HamKam må gjøre jobben hjemme på Briskeby.
- Vi må bare gjøre det vi kan, så får vi se hvordan det går i de andre kampene, sier Pedersen om mulighetene for at drømmen skal bli til virkelighet i dag.

Nervesvingninger

Med en time til kampstart er stemningen betraktelig bedre. Pedersen diskuterer dagens motstander med supportersjef Jørgen Berntsen og det synges supportersanger for full hals. Nervene til Pedersen har roet seg. Glosene og galgenhumoren sitter løst blant supporterne. Det er tydelig at de gleder seg til kamp. Nervøsiteten kommer imidlertid tilbake når vi ankommer Briskeby.
Pedersen prøver å finne en radiokanal som kan holde han oppdatert i de andre kampene, men gir opp.
- Nå er nervene i høyspenn, det er sikkert og visst, sier Pedersen.
Rundt oss er det flere supportere som virker til å ha mer nerver enn Pedersen, De andre klarer ikke å legge fra seg telefonen, mens Pedersen gjør det. Han fokuserer kun på en kamp nå.

- Trist

Selve kampen blir et sorgens kapittel med mye frustrasjon. Ranheim kjører over HamKam og vinner 4-1. Det blir ikke opprykk i dag.
- Selv om målet for sesongen er nådd med kvalik, blir det lett å glemme nå, særlig når vi hadde den muligheten vi hadde, sier en tydelig skuffet Pedersen.
Første kvalikkamp kommer allerede onsdag. Da skal HamKam igjen møte Ranheim, denne gangen på bortebane. Pedersen er klar på hva han mener skal til for å vinne i Trondheim.
- Vi må glemme denne kampen fortest mulig, dette var bare trist, nå må vi se framover, sier han.
Selv har ikke den ivrige supporteren mulighet til å følge kampen fra tribunen onsdag. Han jobber som lærer og kampen spilles midt i arbeidstiden med kampstart kl. 12.30.
- Jeg vet ikke hvordan jeg skal få fulgt kampen, men en ting er sikkert. Jeg skal få fulgt den, avslutter Pedersen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00