Uavgjort er det du bør tippe når HamKam spiller. Seks ganger har lagets seriekamper endt med poengdeling. Det gir riktignok seks poeng, men det er langt verre at 12 poeng er gått tapt i disse kampene.

På bortebane står HamKam med fire uavgjort. Bare der er åtte poeng forsvunnet.

Samtidig raser Kongsvinger ifra i toppen. Sju seirer og ett tap gjør at glåmdølene nå er den mest opplagte opprykkskandidatene i alle de fire 2. divisjonsavdelingene.

Det skyldes ikke bare rødtrøyenes fortreffelighet, men også at motstanden i avdeling 4 er veldig tynn.

Dessverre er HamKam akkurat nå bare et middels 2. divisjonslag, for selv om det er som fryktet, så hadde både HA-sporten og fansen håp om noe mer.

Det er vanskelig å klandre Kent Bergersen direkte for den skuffende sesongåpningen. Han har gode intensjoner med måten han leder laget på i trening og i kamp. Det er laget som rett og slett ikke er godt nok akkurat nå, som gjør at poengene skusles bort.

Tre nye får godkjent

Hvis Bergersen skal klandres for noe, så må det være fordi han også har vært involvert i å hente en del av de nye spillerne som har kommet til klubben.

Og det vil være en sterk overdrivelse å si at HamKam ser ut som en vinner på overgangsmarkedet.

Personlig gir jeg bare godkjent til forsvarsspillerne Tobias Ødegaard, Osei Kwaku Oviasu og Syver Karlsen. Sistnevnte er en gledelig overraskelse siden han bare er 17 år og kom fra Moelven.

De øvrige har til gode å vise at de tilfører HamKam den kvaliteten vi må kunne forvente av spillere som kommer utenbys fra til Hamar for å forsterke det som skal være Innlandets flaggskip med knotter under skoene.

Holder ikke fysisk

Det verste er å se hvor dårlig trent mange av dem virker. En fotballkamp varer i 90 minutter. Når det blir et ork og et mas å gjennomføre den jobben, er det grunn til å spørre hva de har holdt på med.

Og ikke minst:

Hvor lang tid skal HamKam bruke på å få spillere, som kommer til klubben, i skikkelig form?

Det hjelper ikke å ha et navn og ha spilt for bedre klubber enn HamKam for noen år siden, når du knapt orker 45 minutter i grønn shorts.

Adnan Haidar ble skadet også. Og flere andre spillere har hanglet med småskader. Det har gjort det vanskelig for Kent Bergersen å spille inn en ellever.

Bergersens utfordring er at han har en rekke spillere han gjerne skulle ha trent hardt for å få i form, samtidig som det er åpenbart at flere av de samme spillerne ikke har kropper som tåler hard trening.

Verst foran mål

Det er framover på banen HamKam sliter mest. De skaper ikke nok sjanser. Og scorer definitivt ikke nok mål.

* Marius Holt har ikke vært i nærheten av hva vi håpet på.

* Christopher Mbamba er i framgang, men med den fysikken han har, er det en gåte at han ikke bare brøyter seg vei og setter opp medspillerne i scoringsposisjoner.

* Jonas Tekle, som lovet oss mål, var åpenbart ikke i form da han kom til klubben.

* Bajram Ajeti har instinktet og har scoret to mål, men han er av naturlige årsaker fortsatt et stykke unna det vi håper han skal levere.

I sum gjør dette HamKam sjanseløse på å ta opp kampen med Kongsvinger, selv om det, hvis vi legger godvilja til, bare er marginer som skiller klubben fra å lykkes bedre.

Publikum svikter

Så kan vi spørre om det er grunn til å deppe av den grunn?

Vi vet at HamKam har ligget med brukket rygg og at klubben jobber for å reise seg. Vi må vise tålmodighet.

Problemet er at publikum er mer resultatorientert enn klubblederne ønsker. 443 tilskuere mot Nardo søndag, forteller at interessen nærmer seg et historisk bunnivå.

Det var faktisk flere som så guttefinalen i Briskebyturnerningen.

Derfor er det ekstremt viktig at HamKam begynner å plukke flere poeng.

For en ting er at HamKam taper poeng.

Det er langt verre hvis ingen bryr seg om det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.