I går skrev HamKams talentfulle midtbanespiller under for to ny år i HamKam-trøya, og Emil er like offensiv i sine mål som på banen når han sier dette:
- Neste sesong vil jeg etablere meg på A-laget og spille mer. Det er på tide nå, og jeg har vist at jeg kan i høst. Hvis jeg får tillit over tid, kan jeg bli en god adeccoligaspiller, mener hovedpersonen.
For å bli det, er han klar for å jobbe med å bli en bedre toveisspiller.
- Jeg synes jeg er blitt bedre, men kan naturligvis utvikle toveisspillet mitt enda mer, sier 20-åringen, som skrev sin første kontrakt med HamKam da han kom fra Ottestad sommeren 2009.

Skogheim godt fornøyd

- Vi i HamKam gleder oss til å jobbe med Emil de neste årene. Nå håper jeg han modnes enda mer og kan bli fast på laget neste år, sier trener Vegard Skogheim.
Det har nemlig aldri vært tvil om Emils talent. Til tider har han vært strålende offensivt, men stabiliteten har ikke vært like bra.
Men som Skogheim fastslår, så har Emil vært blant de 12-13 spillerne som har spilt flest kamper denne sesongen,
- Han har vært innpå i 22 av 27 kamper, og har startet sju, åtte av dem, sier HamKam-treneren, som tidligere har gitt uttrykk for at Sildnes har variert en god del i prestasjonene sine.
- Hva etterlyser du hos Emil?
- La meg heller starte med styrken hans. Emil har et sterk teknisk repertoar som spiller. Han har et stort finteregister og bra tempo som han må bruke enda mer av. Nå håper jeg han stabiliserer seg over tid. Det kan hende akkurat det handler om tillit fra oss. Samtidig er det veldig viktig at vi har konkurranse om plassene internt i laget, men Emil har så mye fotball i seg at han kan bli akkurat så god som han vil selv.
- Nå er det veldig viktig å gå fra talent til å bli en mann ute på banen. Det jobber vi med, og det får vi også til hvis Emil har lyst, sier Skogheim, som fortsatt jobber med å få med karer som Emil Dahle og Aziz Idris videre uten at han har noe nytt å melde om det.
- Hva med Erik Lamøy?
- Han har fått med seg et kontraktsforslag som han tygger på.
- Har du andre alternativer?
- Det er mange spillere der ute, men jeg ønsker ikke å gi tilbud til fem, seks kantspillere samtidig. Nå har vi sagt at vi satser på Lamøy hvis han kommer. Så får vi se, sier Skogheim.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00