HAMAR: HamKams dystre tabellsituasjon ble ytterligere forverret da de ga bort alle poengene til Lillestrøm. Nå er det fire poeng opp til Aalesund på kvalikplass.

I tillegg må både Markus Ringberg og Vegar Bjerke stå over bortekampen mot Brann førstkommende lørdag etter at dommer Tom Henning Øvrebø viste dem ut begge sammen med LSK-spillerne Espen Søgård og Karim Essediri.
Og siden det allerede er tynt på midtbanen til HamKam, kan kroaten Ante Vitaic aspirere til en plass i startelleveren mot Brann.
- Vi har i hvert fall bestemt oss for å forsøke å få ham spilleklar, bekrefter HamKams sportssjef Lars Tjærnås.

Rett mann?
Vitaic imponerte på HamKam-treningene da han viste seg fram, men på grunn av usikkerhet i forhold til duellspillet hans, tok HamKam en tenkepause.

- Vi tror at vi får se mer av det også når løpskapasiteten hans blir større, sier Tjærnås til HA-sporten.
I tillegg jobbes det med å få inn enda en spiller som skal kunne gå rett inn på laget. Dette skal være enten en midtbanespiller eller en spiss. Og det jobbes med flere alternativer.
- Det blir i så fall en spiller i en av de to fremste leddene. Vi har selv spillere vi kan rokkere med, så vi går for den beste tilgjengelige løsningen, sier Tjærnås.
Han bekrefter også at dette kan ses på både som en redningsaksjon for å unngå nedrykk og som et forsøk på å fornye laget.

Håpløs 1. omgang
Etter det vi så i 1. omgang i går, kunne HamKam hatt behov for å fornye nesten hele laget.

Det var så ille at Arne Erlandsen nærmest beklaget på vegne av laget i pausen da han ble intervjuet for at de hadde vært så dårlige.
- Det var 11 redde spillere som var på banen. Vi kan ikke starte kamper på 0-2, sier Erlandsen til HA-sporten.
Det er mildt sagt merkelig at et lag som spiller en så viktig kamp, presterer så dårlig som det HamKam gjorde i 1. omgang.
Litt ut i 2. omgang fikk det også konsekvenser for både Roman Kienast og Jan Michaelsen - spillere som i utgangspunktet skal være nøkkelspillere. Begge ble byttet ut.
Uten at det var snakk om skade på noen av dem.
- Vi fikk inn John Anders Rise og Adem Güven som begge virket friske i beina, sier Erlanmdsen.

Bommet på sjansene
Men før det hadde HamKam misbrukt sine to store sjanser i første omgang gjennom Roman Kienast og Markus Ringberg. Begge headet utenfor målstengene.

Men LSK-spissen Olivier Occean leverte varene. Han slo Juha Pasoja i to dueller.
Først da han fikk ei tå på ballen innenfor femmeteren. Og da han headet såpass hardt at Jon Masalin bare fikk slått ballen videre i mål.
I andre omgang var HamKam veldig nære gjennom Arnar Førsund, men det ble først mål på overtid gjennom Pasoja.
Og det holdt ikke til poeng.
I stedet rykket LSK fra med tre poeng. Og er seks foran HamKam.

- Undøvendig
HamKam-trener Arne Erlandsen la ikke skjul på at han var skuffet over tapet.

- Jeg synes det var unødvendig å tape mot Lillestrøm, for de var ikke spesielt gode i denne kampen. Vi skal ikke være dårligere enn dem.
- Hva tenker du om tabellsituasjonen nå?
- At vi må spille bedre for å ta flere poeng.
- Hva må til?
- Hardt arbeid!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00