- Jeg klarer ikke å se hvilke lag som skal være bedre enn oss i 2. divisjon denne sesongen, sier Kamma-supporter Gaute Smestad Pedersen på HamKam sitt kick off fredag kveld.

Optimismen har kommet sammen med godfølelsen den siste tiden. Og spesielt etter treningskampen mot Raufoss.

- Vi snakket litt om det etter Raufoss-kampen. En sånn følelse etter en kamp har jeg ikke hatt på tre år. Jeg var litt skeptisk tidligere i år også, men jeg har hatt en god følelse den siste halvannen uka, forteller Marie Ørsnes som er leder i Briskebybanden.

Skal rykke opp

Før sesongen i fjor hadde ingen av de noe spesielt god følelse. Nå tror de imidlertid på opprykk.

- Dette er en 2. divisjonsstall som skal rykke opp. Det var mer å lære i 2. divisjon enn vi trodde på forhånd i fjor, nå har vi et år på baken og et lag som det ser ut som er satt sammen med en mening bak, forteller Pedersen, mens Ørsnes er enig.

- I fjor etterlyste jeg fysisk større spillere, det har vi fått i år. Det som også er positivt med de spillerne som er hentet inn er at Marius Hagen og Emil Dahle kjenner hverandre fra tidligere, og de kjenner også flere av spillerne i HamKam fra før.

Blant nykommerne har supporterne også rukket å få noen favoritter.

- Emil Dahle er fortsatt Emil Dahle. I tillegg har jeg stor tro på Francois Yabré, mener bandelederen.

- Vær positive og gå på kamp

Nå håper de på en pangstart på sesongen om en uke.

- Det blir avgjørende at vi tar tre seire på de fire første kampene. Sånn at folk kommer på kamp, og at spillerne sjøl får troen på det, mener Pedersen som sammen med Ørsnes har en oppfordring til Hamar-folket.

- Nå er HamKam på bunn. Er du med og støtter opp nå er det enda morsommere neste år når vi ligger på 3. plass i første divisjon. HamKam er ikke et 2. divisjonslag, det må vi vise med publikum også, sier han mens bandelederen også håper flere folk vil være med og stå på betongen.

- Det er ikke skummelt å komme på betongen. Vi håper folk vil komme bort, for om ikke annet så å slå av en prat med oss som står å synger der kamp etter kamp. Jeg vil i tillegg oppfordre alle til å være litt positive, og gå på kamp, sier hun og smiler.

Yabré kaptein

Det var god stemning under årets HamKam kick off på Gregers fredag kveld.

Stein Arne Ingelstad fortalte om "ståa" i klubben, og var optimistisk før årets sesongstart, mens HamKam-trener Kent Bergersen presenterte årets spillerstall.

Det ble også klart at nykommer Francois Yabré blir årets kaptein for HamKam.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00