Fire avdelinger er redusert til to, 56 lag kuttet ned til 28 og, fire av lagene kommer ned fra 1. divisjon, kun to lag rykker direkte opp mens seks går ned. Lørdag kommer serieoppsettet for det som blir tidenes tøffeste 2. divisjon.

Tror på nedrykkslagene

Før forrige sesong ble HamKam pekt ut som den store favoritten til å sikre opprykk av trenerne i avdeling 2. HA-sporten har snakket med 12 av de antatte topplagene i 2017, og det er få av klubblederne i 2. divisjon som holder Kamma blant favorittene.

Det er nemlig Bryne (13. plass 1. divisjon), Hødd (14. plass 1. div.), KFUM (15. plass 1. div.) og Raufoss (16. plass 1. div.) som anses som de beste lagene. Likevel er det kun to av dem som har klare opprykksambisjoner.– Vi skal kjempe om opprykk, det er vi helt klare på. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å få til det, sier daglig leder i Bryne Asle Tjøtta.

– Vi har selvsagt som mål å rykke opp så fort som mulig, sier daglig leder og sportssjef i Hødd André Nevstad.

Ambisjonene er ikke helt de samme i Oslo og på Toten.

– Vi skal være på øvre halvdel av tabellen. Vi er bedre rustet nå enn da vi rykket opp for to sesonger siden, så vi kan klare det, men vi må ingenting, sier KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg.

– Vi satser like hardt som da vi rykket opp i 2015, og vi er klare på at vi ønsker å være et topplag. Da kan alt skje, sier daglig leder i Raufoss Jørn Ola Formo.

Kun Kamma som skal opp

Av de etablerte 2. divisjonslagene er det kun HamKam som vil innrømme at de har opprykksambisjoner.

– Vi har OBOS-ligaen i siktet, men om vi klarer det denne sesongen eller neste sesong er ikke så viktig, sier Skeids styreleder Erling-Geir Iversen.

Oslo-klubben, som ble nummer tre i avdeling 1 i år, håper å fornye kontrakten med trener Tom Nordlie i nærmeste framtid.

Også Notodden (3. plass avd. 4), som trenes av tidligere HamKam-spiller Kenneth Dokken og Nest-Sotra (2. plass avd. 3), som tok fem poeng mer enn HamKam i år, har ambisjoner om å returnere til nivå to, men i likhet med Skeid er ikke det noe som må skje i 2017.

Når det gjelder lag som Finnsnes (2. plass i avdeling 1), Alta (7. plass avd. 1), Hønefoss (3. plass avd. 2), Bærum (2. plass avd. 4), og Fram Larvik (6. plass avd. 4) er ambisjonene å kjempe på øvre halvdel av tabellen.

– Light-versjon av 1. div.

– Alta ønsker alltid å være et topplag på nivå tre, men når man ser på lagene i divisjonen virker det som en light-versjon av 1. divisjon. Det vil nok bli tøffere å rykke opp fra 2. divisjon enn det blir å holde plassen i 1. divisjon, sier sportslig koordinator i Alta Anders Abrahamsen.

Selv om lagene er gode, har de fleste klubbene anstrengt økonomi. Det betyr at svært få har helprofesjonelle spillere, noe som gjør at det kun er Hødd og trolig Bryne som planlegger morgen- og formiddagsøkter. Resten av lagene gjør som HamKam – trener tidlig ettermiddag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.