HAMAR: Du så det på gledesrusen da Øvrebø blåste i fløyta. Hele Briskeby kokte. Og spillerne kastet seg om halsen på hverandre som om de hadde vunnet cupfinalen.

Og på mange måter var det det de hadde gjort.
En av mange cupfinaler for HamKam framover.
Klarer de å ta fram den samme viljen og gnisten, vil de klatre på tabellen.
Nå er de a poeng med Lillestrøm og bare ett bak Aalesund.

70-30 RBK fra Øvrebø
Jeg tror følelsen de fikk med seg etter seieren i går, er gull verdt for dette laget som har blitt fullstendig strippet for selvtillit utover i sesongen.

Og det holdt på å ende med den samme gamle leksa igjen i går.
Dommeravgjørelsene var nemlig imot HamKam fra første stund.
Øvrebø maktet kunststykket å overse en hands inne straffefeltet allerede etter to minutter fra orkesterplass. Eller for å si det på en annen måte, han valgte ikke å straffe RBK, for han måtte se det.
Øvrebø fulgte opp med en rekke dårlige avgjørelser for HamKam. Blant annet skulle RBKs utligningsmål vært annullert for offside.
Men da Marcus Pedersen scoret fire minutter på overtid, kunne verken Øvrebø eller Rosenborg straffe HamKam mer.

Gir selvtillit
En mer perfekt avslutning kunne ikke HamKam få, og selv den svært sindige Arne Erlandsen hoppet i jubeldansen da 18-åringen fra Hamar lobbet over Norges beste keeper med største selvfølge.

Scoringen kom nærmest fra himmelen. For etter en god kamp, var HamKam igjen i ferd med å sitte igjen med bare smuler - slik ett poeng på hjemmebane er i HamKams situasjon.
Nå kunne et fullsatt halvferdig Briskeby gå hjem med tre poeng, nytt håp og kontakt med de øvrige bunnlagene.
Og spillerne kan igjen få troen på at de faktisk kan.

Bjørnevik gikk foran
Det syntes med en gang mot Rosenborg at det var en annen innstilling i HamKam-laget. De tok tak i duellene og vant dem, og de turte å holde på ballen, samtidig som pasningsalternativene var flere enn på svært lenge.

Veteranene Jan Michaelsen og Markus Ringberg var endelig sjefer på midtbanen igjen.
Frode Bjørnevik og Vegar Bjerke knuste alt de kom over i duellene. Og det er moro å se hvordan Bjørnevik vokser med tilliten. Akkurat nå er han faktisk HamKams beste midtstopper. Det skyldes like mye hans gode karakter og holdninger som fotballtalentet. Bjørnevik er nemlig typen som alltid gir hundre prosent.
Og det er slike typer HamKam må satse på nå.
Tommy Øren er også en slik type. Derfor var det også deilig at Tommy fikk nettkjenning.

Grip sjansen, Marcus
Og Marcus Pedersen da. Hele Hamar har ventet på at stortalentet skal slå til. I forrige uke ble han av en eller annen merkelig grunn matchet som midtstopper på 2. laget.

I går ble han helten.
Det viser hvor små marginer det er i fotball.
Det som er sikkert er at hvis unge Pedersen holder seg skadefri og gjør kloke valg, så har han en stor framtid på fotballbanen.
I år har han ikke spilt på grunn av skader, men i går var tiden inne.
Og han kom i grevens tid.
Marcus Pedersen er en målscorer. Holder han seg skadefri nå, så blir det garantert flere mål.
Og viktige poeng til HamKam.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.