Tromsø - HamKam 1-0

HamKams sesonginnledning har vært preget av svake resultater, en rekke skader og en overraskende treneravgang. Tromsø var derfor store favoritter da Kamma gjestet Alfheim i dag.

Haagenruds nykomponerte HamKam-lag bet godt ifra seg på Alfheim, men kom til slutt til kort mot den rødstripede serielederen og opprykksfavoritten.

- Jeg synes vi gjør en veldig god bortekamp og holder mer enn godt følge med Tromsø, oppsummerer Svein Inge Haagenrud etter 0-1-tapet.

Også kaptein Viktor Adebahr fikk en positiv opplevelse i Tromsø.

- Vi får ikke poeng med oss fra denne kampen, men om vi fortsetter på samme måte, vil vi tar bra med poeng etter hvert, hevder svensken.

TO IKKE-GODKJENTE MÅL

Etter en målløs førsteomgang ble Pekka Lagerblom erstattet av Kristoffer Hagen. Bare tre minutter senere holdt Hagens presise høyrefot på å bli avgjørende. Midtbanemannens frispark fant Tore Andreas Gundersen, Gundersen fant nettmaskene, men dommer fant det passende å annullere scoringen for en tilsynelatende korrekt offside.

Halvveis ut i andre omgang fant HamKam igjen veien forbi TIL-keeper Benny Lekström. Gundersen kriget om ballen ved hjørneflagget, og HamKam fikk slått ballen inn til Ike Fofanah foran mål. Fofanah spilte videre til Viktor Adebahr, som banket ballen i nettet.

Dommer hadde imidlertid oversett fordelsparagrafen og blåst frispark for Gundersen ved cornerflagget, til store protester fra et heltent bortelag.

Taktisk grep avgjorde

Med ti minutter igjen dyttet Tromsø-trener Steinar Nilsen fram midtstopper Jaroslaw Fojut som spiss. Den taktiske manøveren betalte seg raskt. 

Thomas Kind Bendiksen løftet ballen inn til sterke Fojut, som vant duellen og headet ned til Morten Moldskred. Moldskred kjempet ballen inn til Zdenek Ondrasek, som enkelt kunne pirke inn kampens eneste scoring for TIL.

HamKam står dermed med ett poeng og én scoring etter fire serierunder i førstedivisjon. 1. mai venter Ranheim hjemme i Trondheim.

Haagis endret laget

Etter Vegard Skogheims overraskende avgang, fikk Svein Inge Haagenrud i dag sin reelle debut som hovedtrener for HamKam i seriesammenheng. Den tidligere keeperfavoritten satte sitt preg på laget fra første stund.

Til dagens kamp la HamKam nemlig om til 4-4-2 med en diamantformasjon på midtbanen. Aziz Idris blir liggende dypest, med Viktor Adebahr og Pekka Lagerblom som indreløpere. Ike Fofanah tok plass bak det nykomponerte spissparet Tore Andreas Gundersen og Magnus Sylling Olsen.

Pekka Lagerblom syntes det var godt å være tilbake på banen.

- Det var deilig, selv om det kun ble én omgang. Det var planlagt allerede før start, men jeg skal spille mer mot Ranheim, lover den tidligere Tysklands-proffen.

HamKams lag (4-4-2): Lars Øvernes - Heidar Geir Juliusson, Christophe Psyché, Håkon Aalmen, John Anders Rise - Aziz Idris, Pekka Lagerblom, Viktor Adebahr, Ike Fofanah - Tore Andreas Gundersen, Magnus Sylling Olsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.