At HamKam trenger nye forsvarsspillere, er det ingen tvil om. At Osei Kwaku Oviasu (24), som var ferdig i Elverum etter fjorårssesongen, trenger en ny klubb, er like sikkert. Trønderen mener at en enkel kontrakt kan løse begge problemene.

- Vi får se hva som skjer. Ingenting er klart ennå, og jeg har bare vært med på to treninger pluss dagens kamp, men jeg har veldig lyst til å spille for HamKam. Hvis ikke hadde jeg ikke vært her, ler norsk-ghaneseren etter å ha spilt 90 minutter som midtstopper i 2-2-oppgjøret mot Raufoss.

- Føler du at HamKam er den perfekte klubben for deg?

- Ja, det vil jeg si. Det er bra treninger, høyt nivå og akkurat det jeg er ute etter, bekrefter han.

Ekte Potet

Oviasu, som satt på benken for Rosenborg i Tippeligaen allerede for fem år siden, kan ikke bare bekle defensive posisjoner. Som venstreback, høyreback, midtstopper, sentral midtbanespiller og spiss, kan han med fotballordboka i hånden kalle seg en ekte potet.

- Men jeg liker meg ikke så godt ute på vingene. Jeg vil helst være inne i midten der ting skjer og jeg kan styre spillet, forteller 24-åringen, som håper på mer tid til å ta kommandoen i HamKam.

- I dag var det vanskelig å styre spillet. Det var min første kamp for HamKam, og jeg kunne nesten ingen navn. Da er det vanskelig å dirigere, forteller Oviasu.

- Men jeg tror det kan bli veldig bra etter hvert. Når vi spiller flere kamper sammen og får inn fire eller fem spillere til, kommer det til å bli bra, legger han til.

- Er du én av de fire-fem spillerne?

- Jeg håper det, avslutter Oviasu.

Comeback

Med Oviasu og Kristoffer Hagen som stopperpar og Daniel Bekkevold og Aleksander Woo Enger på hver sin back, slet HamKam defensivt mot Raufoss i starten. Opplendingene fant hull etter hull i grønnbuksenes forsvar, og etter snaue sju minutter fant de gulsvarte også nettmaskene. Rocky Lekaj overlistet Emil Holst.

HamKam kom bedre med utover i første omgang, men ti minutter etter sidebyttet smalt det igjen. Feisal Hassan doblet gultrøyenes forsprang.

Brasilianske Thiago Andrade, som trener med HamKam, men trenger arbeidstillatelse for å kunne signere for klubben, kom inn og spritet opp Kammas offensiv tidlig i andre omgang. Etter 68 minutter skapte han også ny nerve resultatmessig ved å smekke inn 1-2.

Like før full tid fullførte Magnus Sylling Olsen Andrades påbegynte comeback, og angrepsspilleren fastsatte sluttresultatet til 2-2 i Raufosshallen etter en god prestasjon.

Lørdagen om to uker møter HamKam Fram Larvik på Børstad.

HamKams lag (4-4-2): Emil Holst - Aleksander Woo Enger, Kristoffer Hagen, Osei Kwaku Oviasu, Daniel Bekkevold - Henrik Lehne Olsen, Fredrik Sjølstad, Christian Wirstad, Christopher Mbamba - Marius Holt, Kristian Eriksen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00