At HamKam trenger nye forsvarsspillere, er det ingen tvil om. At Osei Kwaku Oviasu (24), som var ferdig i Elverum etter fjorårssesongen, trenger en ny klubb, er like sikkert. Trønderen mener at en enkel kontrakt kan løse begge problemene.

- Vi får se hva som skjer. Ingenting er klart ennå, og jeg har bare vært med på to treninger pluss dagens kamp, men jeg har veldig lyst til å spille for HamKam. Hvis ikke hadde jeg ikke vært her, ler norsk-ghaneseren etter å ha spilt 90 minutter som midtstopper i 2-2-oppgjøret mot Raufoss.

- Føler du at HamKam er den perfekte klubben for deg?

- Ja, det vil jeg si. Det er bra treninger, høyt nivå og akkurat det jeg er ute etter, bekrefter han.

Ekte Potet

Oviasu, som satt på benken for Rosenborg i Tippeligaen allerede for fem år siden, kan ikke bare bekle defensive posisjoner. Som venstreback, høyreback, midtstopper, sentral midtbanespiller og spiss, kan han med fotballordboka i hånden kalle seg en ekte potet.

- Men jeg liker meg ikke så godt ute på vingene. Jeg vil helst være inne i midten der ting skjer og jeg kan styre spillet, forteller 24-åringen, som håper på mer tid til å ta kommandoen i HamKam.

- I dag var det vanskelig å styre spillet. Det var min første kamp for HamKam, og jeg kunne nesten ingen navn. Da er det vanskelig å dirigere, forteller Oviasu.

- Men jeg tror det kan bli veldig bra etter hvert. Når vi spiller flere kamper sammen og får inn fire eller fem spillere til, kommer det til å bli bra, legger han til.

- Er du én av de fire-fem spillerne?

- Jeg håper det, avslutter Oviasu.

Comeback

Med Oviasu og Kristoffer Hagen som stopperpar og Daniel Bekkevold og Aleksander Woo Enger på hver sin back, slet HamKam defensivt mot Raufoss i starten. Opplendingene fant hull etter hull i grønnbuksenes forsvar, og etter snaue sju minutter fant de gulsvarte også nettmaskene. Rocky Lekaj overlistet Emil Holst.

HamKam kom bedre med utover i første omgang, men ti minutter etter sidebyttet smalt det igjen. Feisal Hassan doblet gultrøyenes forsprang.

Brasilianske Thiago Andrade, som trener med HamKam, men trenger arbeidstillatelse for å kunne signere for klubben, kom inn og spritet opp Kammas offensiv tidlig i andre omgang. Etter 68 minutter skapte han også ny nerve resultatmessig ved å smekke inn 1-2.

Like før full tid fullførte Magnus Sylling Olsen Andrades påbegynte comeback, og angrepsspilleren fastsatte sluttresultatet til 2-2 i Raufosshallen etter en god prestasjon.

Lørdagen om to uker møter HamKam Fram Larvik på Børstad.

HamKams lag (4-4-2): Emil Holst - Aleksander Woo Enger, Kristoffer Hagen, Osei Kwaku Oviasu, Daniel Bekkevold - Henrik Lehne Olsen, Fredrik Sjølstad, Christian Wirstad, Christopher Mbamba - Marius Holt, Kristian Eriksen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.