- Jeg ønsker ikke å være noe tredjevalg, sier Brotangen klart og tydelig.

Trygge på nivået

LES OGSÅ: Knappen fikk sin mann

2017-sesongen sto Ruben Alegre i midtforsvaret gjennom hele sesongen. Fra juli og ut sesongen sto Jacob Egeris som en bauta ved Alegres side.

Knappen er likevel tydelig på at Brotangen ikke hentes som noen tredjevalg.

- Vi henter Lars fordi mener han er i stand til å konkurrere om plassen med Ruben og Jacob. Vi er trygge på at han har noe å bidra med på dette nivået, sier HamKam-treneren.

Modølen blir ikke skremt av den harde konkurransen på stopperplass.

- Det blir en knallhard utfordring fordi de allerede har to knallgode midtstoppere. De skal helt sikkert ha en viktig rolle i laget, men jeg ser på det som en spennende oppgave å spille meg inn i dette HamKam-laget. Det vil pushe meg til å bli en bedre fotballspiller. I gode lag vil det alltid være konkurranse om plassene, sier han.

Klar for steget

Brotangen har spilt for Kjelsås siden 2015 og vært en bauta i deres 2. divisjonslag. Nå ønsker han å gripe muligheten til spill på høyere nivå med begge hender.

- Jeg mener jeg er i stand til å beherske 1. divisjonsnivået. Så synes jeg det HamKam har på gang virker veldig spennende. Dessuten var det stort for meg som modøl da Kamma ringte og meldte sin interesse, sier han.

Knappen mener midtstopperen besitter spisskompetanse som klubben vil få brukt for framover.

- Luftstyrken hans er enorm med en bra høyde. Han har en fin tilnærming til spillet og besitter i tillegg en fin pasningsfot. Dessuten har han vært en lederskikkelse i Kjelsås. Dette gjorde han til en interessant spiller for oss, sier treneren.

Vokst opp med Ståle

26-åringen har alltid fulgt HamKam tett. Da HA-sporten spør om hans forhold til klubben, svarer han slik:

- Jeg husker veldig godt tiden under Ståle Solbakken hvor man kriget om gjeve plasser i Tippeligaen. Samtidig har det vært moro for meg å se hvordan kamerater og modøler har kommet inn og bidratt i klubben. Linken mellom Moelven og HamKam er for lengst etablert, sier Brotangen.

Klubben ser bevisst etter lokale spillere som er i stand til å bidra.

- For oss er det viktig å ha en jevn fordeling i laget. Om vi for eksempel kan ha ti lokale med fem-seks semilokale spillere, og fire-fem utenfra så mener jeg det er en fin blanding i stallen, sier HamKam-trener Kevin Knappen.

Mandag signerte klubben midtbanespiller Kristian Lønstad Onsrud (23). Brotangen blir dermed den andre nykommeren inn portene på Briskeby, i en prosess der laget bygges opp mot 1. divisjon 2018.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00