ØVRE VANG: Midtstopperen var uheldig og satte ballen forbi keeper Dyre Ekeberg Schjerve og inn i eget mål etter 24 minutter.

- For dårlig av meg. Jeg skal jo bare klinke den ballen unna, men jeg ble for passiv. Jeg trodde Dyre skulle komme ut, men hørte ikke noe. I tillegg fikk jeg en dytt i ryggen, som jeg synes det godt kunne vært blåst for, sier Bakken.

Må vinne de to siste
Før det hadde han sett Reading ta ledelsen i kampen. Allerede etter tre minutter scoret engelskmennene, selv om Schjerve var på ballen.

- En marerittstart. Det ble for store avstander i laget og vi hadde nok for stor respekt for dem. Men de var ikke så gode som vi trodde, forteller Bakken.
Både han og de andre HamKam-spillerne hevet seg etter pause, og kunne med hell puttet på nok mål til å ta poeng.
- Vi spilte mye bedre etter pause, og burde ha scoret. Det burde jeg også, jeg sto jo nesten inni målet og headet utafor. Det er ekstra surt å tape denne kampen, ettersom vi var fullt på høyde med dem.
Tapet mot Reading i åpningskampen, betyr at HamKam nå må vinne sine to siste kamper. De spiller mot Tromsø i dag, og møter danske Midt-Jylland i morgen.
- Vi går for å vinne begge kampene, vi. Vi skal ta poeng, sier Bakken.

Skyggeboksing
Tom Jacobsen synes det virket som om spillerne hadde for stor respekt ute på gressmatta.

- I 1. omgang så vi engstelige ut. Det ble 40 minutter med skyggeboksing. Jeg skjønner ikke hva de gruer seg til, det er jo dette som skal være moro. De bør glede seg til disse kampene. Før pause var vi for dårlige, sier Jacobsen.
Han var mer fornøyd med det HamKam leverte etter hvilen.
- Jeg synes vi var hakket bedre enn dem i 2. omgang, og klarte å sette et visst press. Da handler det litt om hva de scorer på og hva vi ikke scorer på. For når vi slipper inn et så enkelt mål som vi gjorde etter tre minutter, da var det bare typisk at vi scoret selvmål også, sier Jacobsen.
Han ser fram mot de neste kampene i kjent stil.
- Kurven i denne kampen pekte oppover. Nå fortsetter den bare å stige. I de to siste kampene skal vi spille inn ni poeng, gliser Jacobsen.

fotballfakta
Terningkast 3
HamKam - Reading 0-2 (0-2)
ØVRE VANG: 1. gruppespillkamp i JET-turneringen.
Fartbana.
Om lag 300 tilskuere.
Mål: 0-1 (3), 0-2 Selvmål (24).
HAMKAMs LAG (4-4-2): Dyre Ekeberg Schjerve - Joakim Johansen, Are Petershagen, Aleksander Bakken, Fredrik Johansen (Lars Erik Wien fra 41.) - Fredrik Haave Andersen, Mats Kristiansen, Håkon Aalmen (Morten Meland fra 67.), Niklas Myhre (Lasse Løberg fra 41.) - Christopher Snekkervik, Kjetil Martinsen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00