Det er selvsagt ikke dermed sagt at HamKam vinner oppgjøret på Briskeby søndag. Poenget med at det er et lokaloppgjør vil alltid sette en ekstra spiss på disse kampene, og Dala kom også fint ut fra startblokkene mot Kjelsås 2. påskedag med tre poeng.

Det var likevel HamKam som imponerte mest i serieåpningen. Etter en trøblete første omgang, spilte de den beste fotballen et Kamma-lag har gjort på mange år. HamKam taklet det mentale presset på en helt annen måte nå enn hva vi er blitt vant til.

I tillegg leverte de offensive nøkkelspillerne varene. Det har sett ok ut i treningskampene, men ikke mer enn at vi fortsatt var litt usikre.

Les også: Truls Jevne Hagen vil ha seier over rivalen.

Vaagan Moen imponerte

Når alvoret startet var Petter Vaagan Moen akkurat så sentral som HamKam håpet. Og Kevin Beugre spilte på seg viktig selvtillit. Selv om Asker etter hvert ble spilt lave og det bli lite bakrom, var de sjanseløse på å følge ham når han satte fart.

Beugre viste at han ikke bare er en ren kontringsspiller.

Samspillet med Ivar Sollie Rønning klikket også perfekt i andre omgang.

Og selv om første omgang var under pari, var HamKam relativt trygge bakover da også.

Det var den ene dødballen det glapp på. Ruben Alegre var sjanseløs da Andreas Vedeler rykket fra Juan Manuel Cordero i bueløpet som startet ute ved 16-meteren. Slike dødballer er alltid vanskelige å forsvare seg mot, men HamKam må finne løsninger på å stoppe spillerne som stormer inn mot mål. Det nytter ikke å bli hengende etter der, for Alegre er sjanseløs når han får hele situasjonen rett i kroppen.

Holst får nøkkelrolle

Dette har selvsagt Dala fått med seg. For dem blir nettopp dødballene viktige. De kan ikke regne med å skape mange sjanser på Briskeby mot et mye bedre HamKam-lag enn de har spilt mot de siste årene.

Vi så også i treningskampen på Børstad i vinter hvor lavt Dala kan velge å ligge i disse kampene. Og da har de en evne til spisse innsatsen enda et hakk og nærmest spille over evne. Selv om det var en treningskamp i februar, har jeg aldri sett Emil Holst spille bedre. Den tidligere HamKam-keeperen var høyt og lavt denne vinterdagen.

Gjør han en lignende kamp på Briskeby søndag, kan HamKam få mer trøbbel enn de setter pris på.

Det blir for øvrig en annen type kamp på Briskeby enn den vi så på Føyka mot Asker. Hjemmelaget prøvde – så lenge det gikk – å styre spillet. Nå venter et bortelag som vil legge seg lavt i 4-5-1 når de ikke har ballen. Det er disse kampene HamKam må knekke koden på for å styre mot et trygt opprykk.

Dødballer blir det garantert mange av i denne kampene også, men HamKam må finne åpningene som skaper ubalanse hos Dala. Det betyr at ballen må gå raskt i lengderetning.

Mindre hat

Det er heller ingen tvil om at det største hatet mellom klubbene er lagt til side. Det snakkes på en helt annen måte nå når de omtaler hverandre. Trenerne Kevin Knappen og Fred Leo Nysæter er gode venner og det polerer forholdet, men stadig flere brumunddøler sier de håper HamKam rykker opp.

Samtidig trekker spillere som får lite spilletid på Briskeby til Sveum. Det er en naturlig og god utvikling for begge lag.

Men på Briskeby søndag klokka 18.00 er det ingen som tenker på dette.

Da smeller det.

Med en god sesongåpning av begge lag forrige helg, kan det fort komme opp mot 3.000 tilskuere. De fleste forventer at HamKam skal vinne, men Dala kommer til å selge seg dyrt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.