Nok en gang glapp det verdifulle poeng for Kent Bergersens mannskap i helga. Denne gangen mot Elverum helt mot slutten av kampen.

En kamp som HamKam dominerte, og som i hvert fall burde bikket andre veien da Elverum fikk en mann utvist, endte med 1-0 til hjemmelaget på overtid.

Irriterende selvsagt. Det er alltid det å tape på overtid. Og det er ekstra irriterende når det skjer mot et lag HamKam, med tanke på sitt eget navn og rykte, skal spille flettene av.

Samtidig har Kongsvinger litt lengre sør i fotballkretsen i praksis allerede sikret seg opprykket i avdelingen. Og på andre siden av Mjøsa sviktet heller ikke Raufoss i lokaloppgjøret mot Gjøvik/Lyn, slik at de også er på god vei mot 1. divisjon.

Vi kan også ta med at HamKam ble passert av Elverum på tabellen etter tapet lørdag.

Og vi glemmer heller ikke at HamKam tapte to poeng mot Brumunddal på Sveum i vår.

Til slutt kan vi legge til at ubehagelighetene kan fortsette på Briskeby søndag klokka 18.00. Da kommer Brumunddal på besøk.

Er det én kamp i året Dala-gutta virkelig gleder seg til, så er det akkurat denne.

Må avgjøre jevne kamper

Alt dette er fakta som det ikke går an å snakke seg bort fra. Så finnes det selvsagt forklaringer og bortforklaringer til at HamKam er akkurat der de er i dag.

* Som at de kom seint i gang på overgangsmarkedet.

* Som at de ikke har truffet hundre prosent på overgangsmarkedet.

* Skader.

* Mange unge spillere i stallen.

* At det har vært mange jevne kamper som har endt med uavgjort, som burde eller kunne endt med tre poeng.

Jeg registrerer at særlig det siste blir sett på som noe positivt. Personlig ville jeg vært veldig forsiktig med det.

For når noe gjentar seg mange ganger, er det neppe tilfeldig. Så i stedet for å se så veldig lyst på det, tror jeg tiden er inne for at noen snart slår i bordet på Briskeby.

Det kan være at klubben har et mentalitetsproblem.

Det handler nemlig ikke bare om at klubben er i utviklingsfase. Det handler også om klubbens gode navn og rykte som søles til nå.

Når kamper står og vipper, handler det like mye om vilje til å vinne krigen som ferdigheter til å slå silkepasningene.

Hvis lederne i klubben slår seg til ro med at vi ikke kan vente mer akkurat nå. At det er først neste år HamKam skal være å regne med, så tror også spillerne at det skal være slik.

Og hva med publikum? Hva skal vi som ser på kampene mene da? At det er greit å tape mot Elverum?

I så fall er det all grunn til å grue seg til kampen mot Brumunddal også. Hvis du bryr deg om HamKam altså.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.