Lars Jendal har gått gradene i HamKam, og har vært i A-stallen i tre sesonger. Etter forrige sesong ville han gjerne bli lånt ut til en 2. divisjonsklubb.

Nå er han Nybergsund-spiller ut kommende sesong.

– Jeg er veldig godt fornøyd, og Nybergsund er en optimal mulighet for meg. Det er moro å få sjansen på det nivået, og da muligheten med Sundet dukket opp var jeg aldri i tvil. Det var jo dette jeg ba om sjøl, sier 18-åringen, og fortsetter:

Bra steg videre

– Lukasz Jarosinski var god forrige sesong, og jeg så at det ville bli vanskelig å få spilletid på A-laget. Jeg følte også at det ville bli vanskelig å fortsette med juniorfotball. 2. divisjon er et veldig fint steg for meg – for utviklingen min.

Lars Jendal føler at hans beste styrker som keeper er at han er rolig, at han har bra reaksjonsevne, og er ganske bra en mot en.

– Jeg må bli enda mer sjef i feltet, ta kommandoen i boksen. I tillegg må jeg jobbe enda mer med spillet med beina. I tillegg kan jeg helt sikkert bli bedre på mye.

Han har fått et veldig godt inntrykk av Sundet-trener Jarl André Storbæk.

Holdt nullen i debuten

– Vi er godt i gang med trening, og Jarl er en fin person og en god trener. De har ikke fått på plass keepertrener ennå, men de jobber med det, sier Lars Jendal, som debuterte for Sundet med å holde nullen mot Gjøvik/Lyn. Nybergsund vant 3–0.

– Alle spillerne er ikke på plass ennå, men de jobber hardt med det, og det ordner seg. Til Gjøvik/Lyn-kampen kom det tre prøvespillere rett til match.

Hamar-gutten har ikke lappen ennå.

– Det er ikke noe problem å komme seg dit. Jeg tar bussen til Elverum og får sitte på med noen spillere derfra. Jeg får gjort lekser på vegen, så det går fint. Jeg skal trene litt med HamKam, men det tar vi fra uke til uke. Jarl og Rolf Høgmo, som er keepertrener i HamKam, har god kontakt, sier Lars Jendal.

– Hvordan blir det å spille mot HamKam?

– Jeg tar det som en vanlig kamp. Det blir moro å spille mot tidligere lagkamerater.

PS! HATV sender kampen på Børsdag onsdag klokken 19.00.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00