Lars Jendal har gått gradene i HamKam, og har vært i A-stallen i tre sesonger. Etter forrige sesong ville han gjerne bli lånt ut til en 2. divisjonsklubb.

Nå er han Nybergsund-spiller ut kommende sesong.

– Jeg er veldig godt fornøyd, og Nybergsund er en optimal mulighet for meg. Det er moro å få sjansen på det nivået, og da muligheten med Sundet dukket opp var jeg aldri i tvil. Det var jo dette jeg ba om sjøl, sier 18-åringen, og fortsetter:

Bra steg videre

– Lukasz Jarosinski var god forrige sesong, og jeg så at det ville bli vanskelig å få spilletid på A-laget. Jeg følte også at det ville bli vanskelig å fortsette med juniorfotball. 2. divisjon er et veldig fint steg for meg – for utviklingen min.

Lars Jendal føler at hans beste styrker som keeper er at han er rolig, at han har bra reaksjonsevne, og er ganske bra en mot en.

– Jeg må bli enda mer sjef i feltet, ta kommandoen i boksen. I tillegg må jeg jobbe enda mer med spillet med beina. I tillegg kan jeg helt sikkert bli bedre på mye.

Han har fått et veldig godt inntrykk av Sundet-trener Jarl André Storbæk.

Holdt nullen i debuten

– Vi er godt i gang med trening, og Jarl er en fin person og en god trener. De har ikke fått på plass keepertrener ennå, men de jobber med det, sier Lars Jendal, som debuterte for Sundet med å holde nullen mot Gjøvik/Lyn. Nybergsund vant 3–0.

– Alle spillerne er ikke på plass ennå, men de jobber hardt med det, og det ordner seg. Til Gjøvik/Lyn-kampen kom det tre prøvespillere rett til match.

Hamar-gutten har ikke lappen ennå.

– Det er ikke noe problem å komme seg dit. Jeg tar bussen til Elverum og får sitte på med noen spillere derfra. Jeg får gjort lekser på vegen, så det går fint. Jeg skal trene litt med HamKam, men det tar vi fra uke til uke. Jarl og Rolf Høgmo, som er keepertrener i HamKam, har god kontakt, sier Lars Jendal.

– Hvordan blir det å spille mot HamKam?

– Jeg tar det som en vanlig kamp. Det blir moro å spille mot tidligere lagkamerater.

PS! HATV sender kampen på Børsdag onsdag klokken 19.00.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.