– Spillerne mine som tjener mest har 8000 kroner i måneden. Vi har et totalbudsjett på 2,8 millioner. Det er kanskje én tiendedel av hva HamKam har. Ingen lag har vært klart bedre enn oss i år, på tross av budsjett, sier Tom Nordlie, og fortsetter:

– Kamma har dessuten det beste laget og den beste stadion i avdelingen. Vi skal egentlig være sjanseløse.

HamKam-trener Kevin Knappen lar seg ikke imponere av trenerkollegaens uttalelser.

– Tidligere denne sesongen har han sagt av HamKam er middelmådig. Jeg synes det kommer mye sprøyt derfra, sier Knappen, etter å ha blitt konfrontert med Nordlies uttalelser.

– Dette sier han helt sikkert for å snakke opp seg selv og den jobben han gjør i Skeid, mener HamKam-treneren.

Gamblet og lyktes

Nordlie har på ingen måte glemt 5. juni da Skeid banket HamKam 4–0 på hjemmebane.

– I den kampen gamblet jeg ved å sette alle de minste og tekniske spillerne mine på banen. Det var det dårligste dødballaget vi kunne stille, men likevel scoret vi på faste situasjoner mens HamKam ikke gjorde det. Vi var effektive, og resultatet gjenspeilet kanskje ikke helt kampbildet. Men vi vant fortjent, mener Skeid-treneren.

Ståle Solbakken fulgte den kampen fra sidelinjen og husker godt hvordan HamKam tapte kampen, blant annet som en følge av dødballer.

– HamKam tapte fortjent selv om 4–0 kanskje gir et feil bilde. I den kampen var Skeid sterke på dødballer og fikk alt for enkle mål, sier FC København-treneren, som var på Hamar-besøk denne uken, før han spilte uavgjort mot Lokomotiv Moskva torsdag.

På det stadiet lå lagene nesten likt på tabellen. Så kom ramadan, som gjorde det krevende for Nordlie og hans mannskap. Skeid tapte fire av de neste fem seriekampene.

Før lagene møtes igjen lørdag, ligger Skeid på femteplass, 13 poeng bak HamKam.

Trigges som underdog

De grønne og hvite har kun sluppet inn tre mål på hjemmebane denne sesongen. Samtidig har Skeid vært bedre på bortebane enn på hjemmebane, og bare sluppet inn fire mål på fremmes gress hele sesongen.

– Det betyr at det blir ekstra viktig å sette de sjansene som dukker opp. Begge lag er godt organiserte, og det kan fort bli målfattig, spår Solbakken.

Trenerkollega Nordlie blir veldig gjerne den første bortelaget som tar poeng på Briskeby.

– I fjor var vi det eneste laget som tok Tromsdalen og jeg trigges av tanken om å bli det eneste laget som slår HamKam på Briskeby også, sier han, som passer på å komme med et stikk til Briskebybanden.

– De sier mye rart og kommer sikkert til å gjøre det de kan for å trigge meg opp. Vi gleder oss veldig til kampen, og jeg minner om at vi bare har tapt én bortekamp i år.

Gode Kamma-minner

Gjennom en lang trenerkarriere har Skeid-treneren rukket å spille en del oppgjør mot HamKam.

På 13 kamper mot Kamma har Nordlie sju seirer, fire uavgjort og bare to tap.

– Sist jeg var på Briskeby vant jeg 5–0 med Kongsvinger, men jeg har også tapt mot Kamma på Gjemselund.

Han minnes også den siste serierunden i Eliteserien 2006 da han som Viking-trener slo Brann 5–0 i siste serierunde og beholdt plassen. Den gangen gikk det på bekostning av HamKam, som altså rykket ned.

– Og som Start-trener mener jeg at vi hadde et bra tak på HamKam.

– Fortsett som vanlig

Solbakken mener det ikke er noen grunn til å stresse for HamKam på grunn av tapet mot Raufoss forrige helg.

– Jeg sa til Kevin (Knappen) at «det er ikke sikkert at du vinner sju kamper på rad resten av karrieren». Man må tåle å tape eller avgi noen poeng av og til. HamKam må bare fortsette å gjøre det samme så går dette i orden til slutt. Jeg tror dessuten både Alta og Asker kan avgi poeng, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00