I tirsdagens HA fortalte Fredrik Sjølstad (21) at han forlater moderklubben HamKam. Han utelukket heller ikke en mulig overgang til Raufoss.

Rollebytte i kretsen

Både FC København-trener Ståle Solbakken og Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim skjønner at enkelte hisser seg opp over Sjølstads Raufoss-flørt, men HamKam-legendene påpeker også at grønnbuksene fra Briskeby ikke lenger er overhodet i fotballkretsen.

- Per nå er HamKam en 2. divisjonsklubb. Det prøver styret, den daglige lederen og investorene i HamKam å gjøre noe med, men nå er Raufoss og Kongsvinger hakket foran, sier Solbakken.

- Jeg har forståelse for at Fredrik vil spille høyere, for jeg føler dessverre at HamKam ikke lenger er best i Hedmark og Oppland. Samtidig skjønner jeg de som føler på at han eventuelt går til en så nær rival som Raufoss, sier Skogheim.

For på Twitter kom det reaksjoner fra frustrerte Kamma-supportere i går:

«Arrogant, @fredriksjo! Dine svake prestasjoner er medvirkende til at HamKam er en middels 2.divklubb», skrev Geir Ingvald Jacobsen. Mens tidligere leder i Briskebybanden Pål Christian Egeberg skrev dette:

«Udramatisk at Sjølstad forlater Kamma. Finnes en million slike spillere på markedet».

Håper han velger noe annet

I Solbakkens første sesong som HamKam-trener i 2003 møtte han et hardtsatsende Raufoss-lag. FCK-sjefen husker rivaliseringen godt og håper Sjølstad velger å gå til en annen klubb enn nettopp Raufoss.

- Fredrik er en spiller med et stort potensial, men det er lenge siden han har fått det ut over tid. Derfor kan det være lurt for begge parter at han bytter klubb. Så gjelder det at han har litt is i magen, for det kan komme flere tilbud. Sett med HamKam-øyne kan jeg jo tenke meg en del klubber som kan være bedre alternativer enn Raufoss, smiler Solbakken.

Skogheim sier situasjonen stikker i HamKam-sjela hans, og at det kun er en ting som gjelder for klubben.

- HamKam må rykke opp og ta tilbake tronen som det bestet laget i området. De må hente motivasjon og inspirasjon i å bli best igjen.

- Er det nå naturlig for spillere å velge Raufoss og Kongsvinger fremfor HamKam?

- Det er naturlig å velge noe som er høyere, men for HamKam-spillere er det kanskje ikke naturlig å velge Raufoss eller Kongsvinger om man har flere tilbud. Samtidig ble Fredrik værende i HamKam da klubben måtte spare seg ned i 2. divisjon. Han skal ikke ha verdens dårligste samvittighet, sier Skogheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00