Port Vale på nivå tre i engelsk fotball blir Mbambas nye arbeidsgiver.

Klubbene kom tidligere denne uken til enighet om en overgang for kantspilleren, som slutter seg til sin nye arbeidsgiver med en gang.

- Det er ikke hver dag vi sender spillere til Port Vale, forteller Stein Arne Ingelstad, daglig leder i HamKam, til HA-sporten.

Han forteller at det var enkelt å komme til enighet med den engelske klubben.

- Han ønsket å kombinere det med studier, og så var det en spiller som ikke nødvendigvis var med i våre framtidsplaner, så da valgte vi å komme til enighet med spilleren om det, forteller Ingelstad.

Mbamba, som opprinnelig hadde igjen seks måneder av kontrakten med HamKam, viste tegn på god form rett før ferien, og scoret et nydelig mål i storseieren mot Brattvåg i siste kamp før ferien startet.

- Ja, og han hadde vel sin beste kamp, etter at han tok korsbåndet for et års tid siden, i den siste hjemmekampen. Da klarte han seg bra, forklarer Ingelstad, som ikke vil ut med hvor mye HamKam får i overgangssum for spilleren.

- Det er en avtale mellom klubbene, som ikke er offisiell, i så måte. En helt standard og vanlig avtale.

- Sitter dere igjen med noe penger?

- Det er lite, og ikke noe store saker, smiler Ingelstad.

Mbamba får dermed muligheten til å spille seg inn i varmen i Port Vale, som også er favorittklubben til artist Robbie Williams. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.