Mens Ståle Solbakken har bodd i København og pendlet litt til Hamar, har kona Anniken bodd igjen i Hamar med barna Markus og Ida, men nå vurderer de å samle hele familien i København igjen.

En avgjørelse kan bli tatt allerede i løpet av helga. Og hvis de velger København som base for alle, mister HamKam også Solbakken junior som kanskje blir sett på som klubbens største talent nå.

– Det er en familiegreie. Det har ikke noe med fotball å gjøre. Markus kan utvikle seg begge steder, men det begynner å bli tungt for familien med pendlingen min, sier Ståle Solbakken til HA-sporten.

Det handler både om å få en familie til å fungere og om valg for barna.

Markus Solbakken skal i utgangspunktet begynne på videregående på Wang, mens søsteren Ida fortsatt går på barneskolen. Det er med andre ord en del hensyn som skal tas før den endelige avgjørelsen faller.

For Markus Solbakken er det trolig flere utfordringer skolemessig enn fotballmessig.

– Problemet er at det er vanskelig å bytte gymnas mellom landene. Vi må bestemme oss innen ei uke. Kanskje i løpet av helga, sier Ståle Solbakken.

– Vanskelig valg

Markus Solbakken (16) selv, som allerede har debutert for HamKams A-lag i 2. divisjon, legger ikke skjul på at han synes det er en vanskelig avgjørelse også for ham.

– Jeg trives veldig godt i HamKam. Jeg får god matching her, men jeg har trent med G17-laget til FCK også. Det er et veldig bra lag med veldig bra opplegg. To treninger om dagen og gode utviklingsmuligheter. Det kan bli bra det også. Det er vanskelig å velge, sier han.

Men også han ser de skolemessige utfordringene.

– Det er mer det med skole i Danmark som vil være utfordrende. Fotballen vil gå bra. Ellers snakker jeg flytende dansk, sier han.

Mistet landslagsplassen

Etter å ha vært på landslaget (G16) til Erland Johnsen i begynnelsen av sesongen, er Markus Solbakken nå ute av den troppen. Etter å ha ligget litt etter på det fysiske, har han slitt med å nå opp i det defensivt tøffe fysiske spillet på landslaget.

Det siste året har han imidlertid skutt 15 centimeter i været, så når det fysiske stabiliserer seg og han får litt mer muskler på kroppen, kan en landslagsplass fort komme tilbake.

Unge Solbakken fikk også svært gode tilbakemeldinger under den store talentsamlingen i Skien i sommer.

– På landslaget handler det litt mer om å krige og spille fysisk. Der har jeg fortsatt litt å gå på, og så spilte jeg en del venstrekant da jeg var inne der. Det er mulig å komme tilbake der. Hvis jeg blir i HamKam, håper jeg å spille mest mulig i 2. divisjon neste år, sier han.

Ifølge faren Ståle er det heller ikke noe i veien med selvtilliten.

– Den største styrken hans er det mentale. Han bryr seg ikke i det hele tatt om at han blir sammenlignet med meg, og det er bra.

Ståle ser heller ingen problemer med at han skal spille i hans klubb.

– Det blir uansett langt unna mitt lag. Vi har et G19-lag imellom der i tillegg, sier Ståle Solbakken.

HamKam er innforstått med at de er på sidelinjen i denne saken til den er avgjort.

– Vi vil gjerne ha Markus Solbakken i klubben. Vi tror han kan spille mye i 2. divisjon neste år. Det er egentlig bare opp til ham. Det er ikke noe tvil om at han er en stort talent, men dette er først og fremst en familiesak, sier Ingelstad til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.