Norge – Ungarn 0–0

– Det var en ganske jevn kamp, kanskje med et lite overtak til oss. Utfordringen var de elendige baneforholdene. Det passet oss veldig dårlig. Det ble Hawaii-fotball fordi det var humpete og gjørmete, sier Markus Solbakken.

Blogg: Serieåpningene vi husker

Mange langballer

Han forteller at de var forberedt på at det ville bli slik.

– Vi har trent på dårlig bane her i Kroatia også så dette var ikke så overraskende. Det ble slik at begge lagene måtte spille etter forholdene, og det var jo likt for begge lag. Det ble mange langballer, mange dueller og mye satsing på dødballer, sier HamKam-spilleren.

– Hvordan er du fornøyd med egen innsats?

– Forholdene passet meg sånn passe, men jeg synes det gikk greit, selv om jeg selvfølgelig skulle ønsket meg mer spill langs bakken.

Les også: Viktig spiller forlenget kontrakten

Tyskland og Kroatia

Nå venter kamper mot Tyskland (23. mars) og Kroatia (26. mars) i det som kalles eliterunden. Vinneren av gruppa går til EM-sluttspillet i Armenia, som spilles i juli. Landslagstrener Gunnar Halle antydet før denne kvaliken at Tyskland og Kroatia trolig er et lite hakk bedre enn Ungarn.

– Vi har vist tidligere at vi kan matche alle lag. Vi klarte oss bra mot Spania, som er et veldig godt lag. Vi må bare kjempe på, sier Markus Solbakken.

Norge kvalifiserte seg til eliterunden i oktober i fjor. I den første EM-kvalifiseringsrunden i Albania tapte de norske gutta åpningskampen mot Slovakia før det ble seier mot Ukraina og Albania.

Startet sentralt

Norges startet med dette laget: Kristoffer Klaesson – Erik Tobias Sandberg, Colin Rösler, Jonas Fredriksen – Halldor Stenevik, Johan Hove, Markus Solbakken, Mikael Ugland, Edvard Tagseth – Jørgen Strand Larsen, Tobias Christensen.

Markus Solbakken ble byttet ut etter 78 minutter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00