Emil Dahle har imponert mange denne sesongen, spesielt i høst. Med ni mål er han toppscorer i HamKam, men han har ingen planer om å stoppe der.
- Jeg har lyst på ti mål, og da er det vel egentlig greit å sette inn den tiende ved første mulighet, mot Ranheim. Jeg scorer gjerne i fire kamper på rad, gliser 23-åringen.
Han har scoret i de tre siste kampene, og har vært en utrolig viktig spiller for Vegard Skogheims lag de siste ukene.

Bedre spiller nå

- 2011-sesongen var også bra, men jeg er en bedre spiller nå. Tryggheten med ball, som har vært bra lenge, er nok enda bedre nå. Jeg er også i veldig god fysisk form, sier 23-åringen, og fortsetter:
- Jeg har funnet rollen min bedre denne sesongen. I starten var en kantrolle litt nytt for meg, men jeg har klart å gjøre rollen til min egen. Det handler om mye frihet offensivt, og vandring for å finne rom. I tillegg er jeg mentalt sterk.
Mer om det fysiske: Han forteller om en litt spesiell vinter.
- I vinter slet jeg en del med sjukdom. Mandlene ble fjernet, og kombinert med sjukdom, gikk jeg faktisk ned sju kilo. I starten av januar var jeg nødt til å ta skikkelig tak i treningen. Jeg var raskt oppe igjen i matchvekt, og fikk lagt et skikkelig bra grunnlag.

Forhandlinger lagt på is

Emil Dahle har takket nei til ett kontraktsforslag fra HamKam.
- Jeg har snakket med Finn Paulsen etter det, men det var kun samtaler. Jeg vil ikke stresse med dette i innspurten av sesongen. Vi ble enige om at jeg skal ha full fokus på å spille nå, sier Dahle, og legger til:
- Jeg vet at HamKam vil ha meg, og det er alltid hyggelig å føle seg ønsket.
Kantspilleren gleder seg til Ranheim-kampen:
- Dette blir veldig spennende, og alle spillerne i HamKam gleder seg. Det er viktig å glede seg til viktige kamper. Det ligger noen bonuser i potten, og vi har veldig lyst på 3.-plassen, selv om vi selvfølgelig vet at det kan bli 2. plass. Men fokus er ikke der. Klarer vi tre poeng til helga skal vi være veldig godt fornøyde, sier toppscoreren.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00