HamKam-ledelsen ble nok overrasket da det plutselig ble innkalt til foreldremøte i kjølvannet av at Erik Wettermark og Bjørn Brungot hadde fortalt juniorspillerne at de ikke fikk fortsette som trenerne deres.

Det var et historisk foreldremøte. Jeg kan ikke huske at foresatte har engasjert seg på denne måten helt opp på juniornivå i en klubb som HamKam. Og måten HamKam håndterte situasjonen på, forteller om en klubb som ikke forsto alvoret før det var for seint.

Kunne det samme skjedd i Vålerenga eller Lillestrøm? Svaret må bli nei.

Hele situasjonen sier noe om at HamKam nå ikke er større enn at foreldrene til de som banker på A-lagsdøra, føler det er naturlig å ta affære.

Det igjen bør fortelle HamKam at de må stramme inn på ledelsen av klubben.

Krevende foreldre

Dagens foreldregenerasjon kan være krevende for de fleste som driver idrettslag eller kulturorganisasjoner. Og det er bare å spørre lærerne, som stadig må svare når foreldrenes håpefulle blir urettferdig behandlet. I foreldrenes og barnas øyne.

Da slås det ganske raskt i bordet.

Det er ofte godt utdannete foreldre, til og med næringslivsledere, som mener de sitter på kompetanse og meninger som bør høres.

En klubb som HamKam, som har ambisjoner om å bli en toppklubb igjen, kan likevel ikke bruke tid på å diskutere strategiske beslutninger.

De må heller bruke tid på å sørge for at ingen er i tvil om hvilken retning klubben går.

Da slipper man spørsmålene i etterkant.

Selvkritisk

14. august uttalte Stein Arne Ingelstad dette til HA-sporten, etter at Ivar Rønningen gikk på dagen som keepertrener: «Jeg ser at prosessen kunne vært gjort annerledes og at ting kunne vært håndtert bedre i en annen rekkefølge. Det har aldri vært intensjonen å gå bak ryggen på Ivar».

27. oktober fikk vi denne fra styreleder Truls Nordby Johansen etter at klubben måtte gjøre noe med foreldrereaksjonene: «Vi kunne sikkert ha vært enda flinkere til å informere og kommunisere dette. Vi er derimot helt sikre på at valget vi har gjort er riktig og at vi er tidlig ute med beslutningen».

Både daglig leder og styreleder driver altså med brannslokning framfor å sørge for at det aldri tar fyr.

Hvis det er sånn at Chris Twiddy, i form av sin rolle som sportssjef på Wang, også bør være den som trener juniorlaget neste år – som jeg også tror er smart med tanke på å styre spillernes belastning og at Twiddy er svært god som talentutvikler – så må det for alles skyld kommuniseres av klubbledelsen. Ikke av dem som ikke får fortsette i jobbene.

Foreldrerepresentanten har for øvrig rett i at HamKam legger hodet på blokka, men klubben må gjøre sine selvstendige valg når det gjelder spillerutvikling på juniornivå.

Hvis de mener de nå får tidenes beste juniorsatsing, er det grunn til å glede seg til resultatene.

Så får vi også tro at klubbens ledelsesutvikling går i samme retning.

Og at foreldrene nøyer seg med å heie fra tribunen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00