Pr. dato har HamKam på plass 13 spillere i A-stallen inkludert to keepere. Et ufravikelig krav for å få lisens er at HamKam må ha 18 spillere på profesjonell kontrakt. Dermed er tallet på kalkulatoren fem; HamKam må ha fem spiller til på proffkontrakt.
Spørsmålet er om det betyr at klubben skal ha inn fem eksterne spillere?
- Det er ikke avgjort, og det er også avhengig av hva slags spillere vi ender opp med, sier Vegard Skogheims trenerassistent Svein Inge Haagenrud.
Mens Skogheim er på ferie, er det Haagenrud som passer butikken, og han er i samtaler med flere spillere uten at noe er klart foreløpig.

Kanskje neste uke

Haagenrud antyder at det kan skje noe konkret på spillerfronten når Vegard Skogheim er tilbake i neste uke. Det er i første rekke tre spillere som er aktuelle nå.
Haagenrud ønsker ikke å gå ut med navn på de aktuelle spillerne.
- Det er spillere som kommer fra et høyere nivå, og den ene av dem er ikke norsk og har heller ikke spilt i Norge.

Prio på kantspillere

Det er i første rekke jakten på kantspillere som har vært HamKams prioritet.
- Vi mangler folk på kantene etter at Emil Dahle, Anders Nedrebø og Niklas Tilley Solhaug er ute. Vi ser etter kantspillere med gjennombruddskraft, men det er vel noe alle trenerne gjør, sier Haagenrud.
Men det er ikke bare kantspillere som er mangelvare.
- Akkurat nå har vi fire forsvarsspillere, fem midtbanespillere og to spisser, og det betyr at vi må ha folk i hvert ledd. Om samtlige vil hentes utenfra eller om en eller to spillere fra egen stall blir oppgradert med profflisens, er ikke klart. Vi har talenter selv også, og flere av dem vil uansett trene med A-laget.
Så langt har HamKam sikret seg franskmannen Christophe Psychè fra Kristiansund i tillegg til at flere av årets spillere har tegnet nye kontrakter.

Mange tilbud

- Vi merker at HamKam er en attraktiv og konkurransedyktig klubb, og vi får tilbud fra flere spillere hver dag. Vi er veldig godt fornøyd med de 13 vi har på plass, og har fortsatt god tid på å hente inn nye folk, sier Haagenrud og minner om at Aziz Idris ble klar da HamKam var på La Manga i fjor vår.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.