Spissproblem: HamKam lekker som ei sil, men problemet er like stort på topp.
Baklengsmålene renner inn på HamKam når motstanden blir for god. Tre mot Vålerenga. Og tre mot Stabæk forteller at grønnbuksene ikke tåler å bli satt under press.
I hvert fall ikke ennå.
Miss av Lagerblom
Pekka Lagerblom, som selv har satt ord på at det er utfordrende for ham med den nye rollen som midtstopper, spilte bedre i går enn mot Vålerenga, men det gikk galt da han kom litt for høyt i banen og spilte ballen i beina på Michael Stephens som sendte ballen rett i bakrom på Franck Boli.
Christophe Psycé rakk akkurat ikke ut tidsnok for å sette Boli i offside. I tillegg var Håkon Aalmen helt ute av posisjon på sin høyreback.
Et poeng her er at på La Manga, har ikke Skogheim drillet Aalmen på høyrebacken i det hele tatt. Der er det Ulrik Balstad og Torgeir Osmo Strand som har blitt brukt i Truls Jevne Hagens fravær.
Hvis Skogheim mener Aalmen er et bedre alternativ på backen enn Osmo Strand, bør han åpenbart coache ham inn der på treningene også.
Etter gårsdagens kamp er det umulig å si om Aalmen er en kandidat der, for han spilte ikke bra, men det kan jo tenkes han kan bli det hvis han får sjansen til å trene på det.
Samtidig vet vi jo heller ikke hva Osmo Strand står for. Han er blitt brukt på backen på trening, men ikke i kamp mot gode lag.
Ulrik Balstad er uansett det beste alternativet, men han er fortsatt Elverum-spiller, selv om han har vært med på hele La Manga-uka.
Spissproblemet
Glemmer vi forsvarsproblemene, som jeg tror det er mulig å løse - potensialet på backrekka er nemlig stort - så er det nesten mer grunn til bekymring for det som skjer på topp.
Eller mer riktig; det som ikke skjer.
Det store problemet er at HamKams beste spiss - Tore Andreas Gundersen - akkurat nå ikke er god nok for laget.
I begge kampene på La Manga er Daniel Bekkevold blitt prioritert. Og selv om Bekkevold løper mye, er rask og ivrig, blir det mer innsats enn resultater av jobbingen.
Gundersens kroppsspråk i motgang er ingen feelgood-opplevelse. Og det blir ikke bedre av at Vegard Skogheim med tydelighet mener at Gundersen er dårligere enn Daniel Bekkevold.
Slik jeg ser det, bør både Skogheim og Gundersen gå i seg selv for å løse problemet.
Gundersen må vise at han behersker å jobbe godt i hele sitt ansvarsområde. Ikke bare når laget trener på mindre flater og han kommer til mange avslutninger.
Samtidig bør Skogheim svelge noen kameler for å få i gang spissen med det største potensialet.
Så langt har det ikke fungert å sette ham på benken.Kanskje det da er en idé å la han spille seg i humør og form igjen.

Kommentar Rune Steen Hansen
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.