Fredrik Sjølstad er på plass i Ulsteinvik i dag for å vise seg fram for Hødd. Han skal trene med klubben torsdag og fredag, og 21-åringen fra Hamar mener klubben i havgapet kan være et riktig steg for ham nå.

– Jeg tror det kan være en bra match med meg og Hødd. De har mange flinke folk som jobber i klubben, sier Sjølstad som har vært tydelig på at han vil bort fra HamKam før kommende sesong.

Sjølstad har også trent med Raufoss, og Toten-klubben er fortsatt med i kampen om den offensive midtbanespilleren.

I tillegg skal den svenske klubben Varberg – som spiller i Superettan – også ha vist interesse.

Ikke gratis

HamKam tar det til etterretning at Sjølstad ønsker seg bort fra klubben, men så lenge han fortsatt har kontrakt med HamKam, vil han ikke bare kunne gå gratis fra HamKam.

Og uansett vil spørsmålet om utdanningskompensasjon komme på bordet.

Spørsmålet er om HamKam vil kreve full kompensasjon for å slippe ham til en annen klubb.

– Det er flere klubber som har tatt kontakt angående Sjølstad. Alle har fått beskjed om at utdanningskompensasjonen ligger der, så finnes det ulike måter å løse det igjen på, sier klubbens daglig leder Stein Arne Ingelstad.

Etter det HA-sporten forstår, er det uansett ikke snakk om å slippe Sjølstad for under et sekssifret beløp.

Kristiansund-spiller

HamKam på sin side har for lengst begynt å se etter en erstatter for Sjølstad. Marius Hagen (23) fra Kristiansund er høyaktuell etter at han har trent med klubben nå.

Hagen var skadet i store deler av 2015-sesongen og er nylig operert, men han spilte fem kamper fra start og en som innbytter for Kristiansund i 1. divisjon. HamKam er imidlertid ikke den eneste klubben som er interessert i 23-åringen som også har vært innom svenske Husqvarna, Nest-Sotra og Notodden.

– Vi er i rute i forhold til den troppen vi skal ha i år. Vi har 19 mann i troppen nå, og det er aktuelt å hente opp enda en juniorspiller eller to. Men hvis Sjølstad blir borte, så skal han erstattes, sier Stein Arne Ingelstad.

HamKam har allerede signert Franck Semou og CH Jagne fra Brumunddal, samt Ivar Sollie Rønning fra Levanger og François Yabré fra Kongsvinger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.