Fredrik Sjølstad er på plass i Ulsteinvik i dag for å vise seg fram for Hødd. Han skal trene med klubben torsdag og fredag, og 21-åringen fra Hamar mener klubben i havgapet kan være et riktig steg for ham nå.

– Jeg tror det kan være en bra match med meg og Hødd. De har mange flinke folk som jobber i klubben, sier Sjølstad som har vært tydelig på at han vil bort fra HamKam før kommende sesong.

Sjølstad har også trent med Raufoss, og Toten-klubben er fortsatt med i kampen om den offensive midtbanespilleren.

I tillegg skal den svenske klubben Varberg – som spiller i Superettan – også ha vist interesse.

Ikke gratis

HamKam tar det til etterretning at Sjølstad ønsker seg bort fra klubben, men så lenge han fortsatt har kontrakt med HamKam, vil han ikke bare kunne gå gratis fra HamKam.

Og uansett vil spørsmålet om utdanningskompensasjon komme på bordet.

Spørsmålet er om HamKam vil kreve full kompensasjon for å slippe ham til en annen klubb.

– Det er flere klubber som har tatt kontakt angående Sjølstad. Alle har fått beskjed om at utdanningskompensasjonen ligger der, så finnes det ulike måter å løse det igjen på, sier klubbens daglig leder Stein Arne Ingelstad.

Etter det HA-sporten forstår, er det uansett ikke snakk om å slippe Sjølstad for under et sekssifret beløp.

Kristiansund-spiller

HamKam på sin side har for lengst begynt å se etter en erstatter for Sjølstad. Marius Hagen (23) fra Kristiansund er høyaktuell etter at han har trent med klubben nå.

Hagen var skadet i store deler av 2015-sesongen og er nylig operert, men han spilte fem kamper fra start og en som innbytter for Kristiansund i 1. divisjon. HamKam er imidlertid ikke den eneste klubben som er interessert i 23-åringen som også har vært innom svenske Husqvarna, Nest-Sotra og Notodden.

– Vi er i rute i forhold til den troppen vi skal ha i år. Vi har 19 mann i troppen nå, og det er aktuelt å hente opp enda en juniorspiller eller to. Men hvis Sjølstad blir borte, så skal han erstattes, sier Stein Arne Ingelstad.

HamKam har allerede signert Franck Semou og CH Jagne fra Brumunddal, samt Ivar Sollie Rønning fra Levanger og François Yabré fra Kongsvinger.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00