Oddbjørn Lie regner med å være på plass i Ålesund i god tid før jul. Der skal han etter hvert kjempe om en plass på laget til Jan Jönsson i eliteserien.

- Brenner for HamKam

Men først vil 26-åringen gjøre alt han kan for å sikre HamKam en plass i den samme ligaen.
- Ønsket om at HamKam skal lykkes ble enda sterkere etter at jeg signerte for Aalesund. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at HamKam skal gjøre det bra. Jeg brenner for klubben, og skal gjøre alt jeg kan for at HamKam skal lykkes i kvaliken, og aller helst gå hele vegen, sier Oddbjørn Lie, og legger til:
- Jeg vil reise fra Hamar med en så god følelse som mulig, sier kapteinen, som har spilt tre sesonger i grønt og hvitt.

Mistrivdes på tribunen

Han satt på tribunen da laget tapte 1-4 mot Ranheim i den siste seriekampen. Lie sonet for tre gule kort.
I dag møtes lagene igjen i Trondheim - i den første kvalikkampen.
- Det å sitte på tribunen er det aller verste. Jeg er mye mer nervøs da. Nå er jeg spillesugen, det er alle spillerne, og vi er revansjesugne. Vi brukte mandagen til å få kampen ut av beina og hodet. Jeg føler at vi er bra forberedt, sier HamKam-kapteinen.

Toppscoreren tilbake

Lie har vært stabilt god hele sesongen. Nå er han klar for å stoppe toppscoreren i 1. divisjon, Jo Sondre Aas, som også sonet karantene søndag.
Ranheim-spissen har 18 seriemål.
- Han er en typisk målscorer, og det gjelder å være påskrudd hele vegen. Han er en smart spiller, som trenger få sjanser for å score. Men vi kjenner ham godt, og skal være godt forberedt, sier Oddbjørn Lie.

- Klokskap og trygghet

Trener Vegard Skogheim er godt fornøyd med å ha Oddbjørn Lie tilbake i midtforsvaret.
- Oddbjørn er kaptein, og har vist at han er viktig. Han slår gode crosspasninger. I tillegg har Oddbjørn en bra pasningsfot. Det handler også om klokskap og trygghet. Kanskje det var bra for ham at han ikke var med søndag. Nå kan han bare gå ut og gjøre jobben sin, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

Opprykkskampen
Allerede i dag får to av klubbene i 1. divisjon knust opprykkshåpet.
Kvalifiseringen til eliteserien innledes med Ranheim – HamKam og Hødd – Mjøndalen. Vinnerne møter hverandre. Det laget som vinner den kampen skal ut i dobbeltmøte med lag nummer 14 i eliteserien.
Hødd (treer) møter Mjøndalen (sekser), mens Ranheim (firer) får besøk av HamKam (femmer) onsdag. Ironisk nok møttes lagene i søndagens siste serierunde. Hødd håper å revansjere 1-3-tapet borte mot Mjøndalen, mens HamKam tapte 1-4 hjemme mot Ranheim.
– Vi har nådd målet for sesongen (kvalifisering). Resten blir som bonus å regne, sier Ranheim-stopper Karl Morten Eek til Trønder-Avisa. For HamKam, som rykket ned fra eliteserien i 2008, handler mye om å stoppe Ranheim-spissen Jo Sondre Aas, toppscorer i 1. divisjon med 18 mål.

Opp med minus?
Mjøndalen, sist på øverste nivå i 1992, kan rykke opp med minus i målforskjellen (37-40). Trener Vegard Hansen, cupmester med Strømsgodset i 1991, var suspendert søndag. Da gikk den tidligere Bristol City-spilleren heller inn som frivillig sikkerhetsvakt. En jublende Hansen ikledd signalgul arbeidsdress ble en snakkis. Motstander Hødd, sist i eliteserien i 1995, har i stor grad satset på lokale talenter.

– Vi har bevist i år at du ikke trenger å reise til Afrika for å finne gode spillere. Når du har lokale spillere som Jonas Ingebrigtsen, handler det om å gi de sjansen og tillit. Da er det utrolig å se hvilken utvikling de kan få, sier trener Lars Arne Nilsen til Sunnmørsposten. 
 

Følg kampen direkte her!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.